Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Samverkan

Solstolar får stan att skina

I slutet av mars pryddes Kyrkoplan i centrala Simrishamn med nya, färgglada solstolar för att göra platsen aktivare och mer attraktiv.
Tova Åblom och Cornelia Larsson avnjöt sin lunch i solstolarna som invigdes den 30 mars.
Tova Åblom och Cornelia Larsson avnjöt sin lunch i solstolarna som invigdes den 30 mars.
Foto: Eva Sonesson

Styrelsen för samverkansorganisationen Mitt Simrishamn, ekonomisk förening, som står bakom initiativet, hoppas att solstolarna ska locka till sig både invånare och besökare som vill slå sig ner för en paus i solen eller kanske för att arbeta en stund.

Simrishamns kommun har under 18 månader aktivt arbetat i en utvecklingsprocess, kallad BID (Business Improvement District). Fyra olika fokusgrupper har tagit fram en lista på åtgärdspunkter för att utveckla, förbättra och försköna Simrishamns centrum tillsammans med stadens fastighetsägare, Köpmannaförening, föreningsliv och näringsliv. En av dessa punkter är solstolar i centrum. Styrelsen i Mitt Simrishamn ansvarar för handlingsplanen med de 62 åtgärdspunkterna som framkommit under processen samt för det fortsatta långsiktiga utvecklingsarbetet.

– Solstolarna är bara en i raden av roliga saker som kommer ske framöver. Våra fokusgrupper har massor av kreativa, bra idéer på genomförbara aktiviteter. Roligast av allt är engagemanget att vilja vara med att utveckla staden har vuxit fram under den senaste tiden och att det sker i samverkan mellan privat och offentlig sektor, säger Sofie Bredahl, ordförande i Mitt Simrishamn.

– Stolarna är märkta med #mittsimrishamn som vi hoppas ska locka till spridning av vår fina stad.

Ola Ambuhm, representant för fastighetsägargruppen instämmer.

– För bara knappt två år sedan fanns ingen fastighetsägargrupp, inga fokusgrupper och alla skötte sig mer eller mindre själv. Nu efter genomgången BID, finns en gemenskap, ett driv och en framtidstro – nu känns det som att allt är möjligt i Simrishamn!