unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Simrishamn
  2. Tomelilla
  3. Ystad
  4. E-tidning
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
Motor

Spännande säsongsstart

Nisse Nilsson och hans eldsjälar på Autoseum i Simrishamn lämnar ingen besökare besviken. Inför varje säsong förnyas utställningarna med spännande nyheter, det gäller även säsongsöppningen 2021 som äger rum första helgen i mars.
En av säsongens nyheter på Autoseum är en Packard Coupé 443, årsmodell 1928 med ”svärmorslucka” där bak. Alf Andersson och Tommy Ralmark är två av museets eldsjälar som lagt ner många timmar på att förbereda säsongsstarten.
En av säsongens nyheter på Autoseum är en Packard Coupé 443, årsmodell 1928 med ”svärmorslucka” där bak. Alf Andersson och Tommy Ralmark är två av museets eldsjälar som lagt ner många timmar på att förbereda säsongsstarten.
Foto: Hannah Andersson

Anpassningar har gjorts med hänsyn till rådande pandemisituation.

– Vi följer självklart folkhälsomyndighetens rekommendationer gällande max antal besökare, säger Alf Andersson.

Med en yta på 3500 kvadratmeter finns det gott om plats att sprida ut sig på.

– Vi skiljer även på in- och utgång, har handspritstationer på flera ställen i lokalerna och delar ut munskydd till dem som glömt sitt hemma.

5 bilder
Kan man få för många Rolls-Royce? Inte enligt Nisse Nilsson som äger flest i Sverige - 13 stycken, som alla finns att se på Autoseum.
En annan nyhet för säsongen är den här Lancia Appian, serie 2 årsmodell -58, med självbärande kaross.
Som om det inte vore nog med bilar, mopeder, motorcyklar, scootrar, flygplan, helikoptrar, leksaker och musikmaskiner, så visar museet nu även en spännande samling kameror.
3500 kvadratmeter fylld med motornostalgi. Fredagen den 5 mars öppnar Autoseum för säsongen. Därefter är museet öppet fredag, lördag, söndag klockan 10.00–17.00.
Motorprinsens Saab Sport V4 Monte Carlo är tillbaka på Autoseum igen efter att ha varit utlånad till Stefan ”Lill-Lövis” Johansson.
enlarge