unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Simrishamn
  2. Tomelilla
  3. Ystad
  4. E-tidning
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!

Spontanidrott för unga

Ungdomarnas önskan om spontanidrott har gått i uppfyllelse. Varje tisdags- och torsdagseftermiddag erbjuds ett kravlöst och kul rörelsepass i Jonebergshallen.
Fritidsledarna Mattias Bengtsson och Viktor Börjesson smashar igång spontanidrottssatsningen.
Fritidsledarna Mattias Bengtsson och Viktor Börjesson smashar igång spontanidrottssatsningen.
Foto: Hannah Andersson

– Idén kom upp under ett ungdomsråd som vi hade tillsammans med politiker och tjänstemän i januari, berättar Seth Selleck, ungdomssamordnare i Simrishamn. Ungdomarna önskade fler tillfällen till spontan idrott och de ville också veta mer om vilka föreningar som finns i kommunen.

I en enkätundersökning som genomförts bland kommunens unga framkom samma önskemål.

Sagt och gjort, från och med förra veckan erbjuds alla högstadie- och gymnasieungdomar kostnadsfri spontanidrott i Jonebergshallen i Simrishamn. Varje tisdag och torsdag klockan 15.30-17.00, med insläpp 15.30-15.45.

När ÖM tittar förbi på premiärdagen håller fritidsledarna Mattias Bengtsson och Viktor Börjesson som bäst på att förbereda dagens aktivitet - volleyboll.

– Spontanidrotten erbjuder ungdomarna möjlighet att prova på olika aktiviteter, helt utan prestationskrav. Vi har bara ett mål och det är att ha roligt! säger Mattias. Hittar sedan deltagarna en aktivitet som de vill fortsätta med är det en bonus.

Fyra av Bénka-dís fritidsledare turas om att leda spontanidrotten, som även kommer att gästas av representanter från föreningslivet.

– Intresset från föreningarna har varit stort, berättar Mattias. Hittills har Korpen, Friskis och Svettis, BTK Ajax, FC Cimbrishamn, Simrishamns budoklubb, Simrishamn karateklubb, Österlens badmintonklubb och Simrishamns orienteringsklubb anmält intresse för att komma och gästspela.

– Men besöken från föreningslivet väntar vi en månad med. Vi vill bli varma i kläderna först, säger Viktor som joggar ut på volleybollplanen och sätter på andra försöket en perfekt smash över nätet.