Stockholmskrögare ger Kivik en fläkt av Italien
Det är Eva på Torget, som under många år drevs av Eva och Åke Gilck, som bytt ägare och namn.
De nya krögarna, Kattis Fridell och Patte Kienast, är knappast några duvungar. De har många år i Stockholm bakom sig, bland annat som delägare i två restauranger.
– Drömmen har väl länge varit att driva en egen restaurang där vi får skapa fritt. Att det blev just på Österlen var en slump. Vi var här och semestrade för två år sedan och blev helt tagna av skönheten. När Patte sedan hittade annonsen gick allt i en rasande fart, berättar Kattis som är född i Stockholm, men uppvuxen på Tjörn på västkusten.
Efter att ha gått konstgymnasium och utbildning inom restaurang med fokus på sprit och öl, flyttade hon tillbaka till Stockholm där hon träffade Patte 2008.
Han är uppvuxen i Stockholm, men har rötter i Schweiz och Spanien. Kärleken till det italienska köket växte fram under kocklinjen på gymnasiet och grundar sig i ett intresse för italiensk fotboll.
Att det italienska matarvet kommer prägla menyn på Tryffelsvinet är uppenbart, men Patte poängterar att det inte blir en renodlad italiensk krog.
– Det blir naturligtvis mycket pasta, charkuterier och inte minst tryffel som vi båda älskar, men man kommer även hitta influenser från det centraleuropeiska köket, säger Patte.
Några genomgripande förändringar i lokalen väntar inte, men paret ska utöka sittplatserna utomhus och göra ett barhäng vid entrén.
– Vi tänker att gästernas önskemål får forma oss och verksamheten, säger Kattis.
Tryffelsvinet öppnar den 19 mars och kommer utöka sina öppettider i takt med att ljuset återvänder.