GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Stöd genom skrivande

Anhörigstödets skrivarkurs erbjöds första gången hösten 2020 och blev mycket uppskattad av deltagarna som medverkade. I oktober är det kursstart för ytterligare en grupp anhöriga som vill upptäcka skrivandet som ett verktyg för självomsorg.
Simrishamn • Publicerad 15 september 2021
Sofia Spetz, anhörigkonsulent i Simrishamns kommun, och Emelie Hill Dittmer, skrivpedagog, bjuder in till kurs i reflekterande skrivande.
Sofia Spetz, anhörigkonsulent i Simrishamns kommun, och Emelie Hill Dittmer, skrivpedagog, bjuder in till kurs i reflekterande skrivande.
Foto: Hannah Andersson

– Kursen riktar sig till dig som är anhörig, som stöttar och hjälper någon i din närhet, berättar Sofia Spetz, anhörigkonsulent.

Kursen är ett sätt att ge sig själv reflektionstid i en trygg miljö, tillsammans med andra som har liknande erfarenheter.

– Syftet med kursen är att ge fler chansen att upptäcka skrivandet som ett verktyg för självomsorg. Att stå nära en annan person som behöver stöd och hjälp kan innebära ett stort ansvarstagande, där egna behov och längtan kommer i skymundan. Genom att använda skrivandet som instrument får deltagarna i kursen möjlighet att se sig själva och sin situation ur nya perspektiv.

Det är socialförvaltningens anhörigstöd som står bakom kursen. Leder den gör Emelie Hill Dittmer, frilansjournalist, skrivpedagog och författare, tillsammans med Sofia Spetz.

Det finns inga krav på förkunskaper, skrivandet är helt prestationsfritt.

– I kursen arbetar vi utifrån internationella expressiva skrivmetoder, som bygger på amerikansk forskning kring vad som händer när vi skriver om våra mest känslosamma och drabbande livshändelser, berättar Emelie. Skrivandet vi ägnar oss åt handlar inte på något sätt om prestation och resultat, utan om processen i sig, att förlita sig till att någonting värdefullt kommer att ta form.

Skrivarkursen kommer att äga rum på Stenbocksgatan 24 i Simrishamn, åtta tisdagar klockan 16.30 -18.30 med start 12 oktober. Kursen är gratis men deltagarantalet är begränsat. Anmälan sker i kontakt med Sofia Spetz, anhörigkonsulent på Simrishamns kommun.

Hannah AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar osterlenmagasinet med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.