unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Simrishamn
  2. Tomelilla
  3. Ystad
  4. E-tidning
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!

Stort intresse för nya andelshus vid Djupadal

De 50 andelarna i de fem fritidshusen som ZeraNord låter bygga intill Djupadals golfbana sålde snabbt slut och ytterligare lika många intressenter står i kö.
Brf Djupadal 25
Brf Djupadal 25
Foto: Hannah Andersson

Intresset för ZeraNords andelshusprojekt Brf Djupadal 25 har varit stort. Förra veckan togs första spadtaget för husen, som kommer att byggas intill golfbanan Djupadal, och ytterligare ett projekt med andelsboende är på gång.

Brf Djupadal 25 består av fem andelshus i bostadsrättsform.

– Husen är fullt inredda och all skötsel ingår, berättar Kent Zerath, ZeraNord.

Inför sin vistelse behöver andelsägarna i princip bara packa sänglinne och handdukar för en avkopplande semester i ett fritidshus där de slipper bry sig om renoverings- och skötselarbete.

– Det enda de behöver göra är att städa efter sig, eller så väljer man att köpa den tjänsten, säger Kent.

En andel består av fem veckor utspridda över året och det står köparna fritt att investera i fler andelar om de vill förlänga sin vistelsetid.

Konceptet har väckt ett överraskande stort intresse.

– Intresset har varit enormt! När vi la ut projektet till jul började det bokas på direkt, berättar Sara Ekblom på Mäklarhuset.

Sedan drog coronapandemin in över landet.

– Vi tappade åtta andelsköpare och det var lite darrigt där ett tag, berättar Kent.

Men när den värsta turbulensen hade lagt sig vände det igen.

– Då fullkompligt exploderade det och alla andelar sålde snabbt slut, berättar Sara.

– Det känns fantastiskt! konstaterar Kent. Jag känner mig ödmjuk inför att intresset varit så stort, det kunde jag inte föreställa mig i min vildaste fantasi.

De fem husen kommer att ägas av 41 familjer och ytterligare ett femtiotal står på kö om det skulle bli någon avbokning på de sålda andelarna.

– Det stora intresset har medfört att vi inlett ett samarbete med ett annat fastighetsbolag, Hanssongruppen, på Södra Äppelrosvägen/Draggrosvägen i Vik, berättar Kent. Vi tar Spanien till Österlen genom att bygga ett bostadsområde med 19 hus och 190 andelar, med grönytor och poolområde.

Mimmi och Thomas Lundström är två av fritidshusens blivande andelsägare.
Mimmi och Thomas Lundström är två av fritidshusens blivande andelsägare.
Foto: Hannah Andersson

Förra torsdagen togs första symboliska spadtaget till Brf Djupadal 25.

Mimmi och Thomas Lundström, två av fritidshusens blivande andelsägare, var på plats.

– Vi söker omväxling och älskar Österlen. För några år sedan sålde vi vår villa och bor nu i lägenhet i Lomma. Vi ser fram emot att ha ett fritidshus att åka till, men vill inte ha jobb med att sköta om hus och trädgård, därför passar det här upplägget oss perfekt, konstaterar Mimmi.

– Vi har köpt två andelar vilket innebär att vi har tillgång till huset tio veckor per år, berättar Thomas.

Inflyttning i Brf Djupadal 25 blir det i juni nästa år. Antonssons Mark & Entreprenad är redan igång med markarbetet. JBM är totalentreprenör för bygget och Reformhus levererar material.

Eva Nordland, ZeraNord, Pia Ingvarsson, oppositionsråd, Annika Zerath, ZeraNord och Jeanette Ovesson, kommunalråd hjälptes åt att ta det första symboliska spadtaget till Brf Djupadal 25.

Läs mer

Idrottslektionen flyttade ut i pulkabacken

Vinter. Barnen på Borrby skola gladdes över snön som förra veckans oväder lämnade efter sig. Fredagens idrottslektion för årskurs två flyttade ut i pulkabacken - till elevernas stora glädje.
Idrottslektionen flyttade ut i pulkabacken

Blommor och choklad på alla hjärtans dag

Kärlek. På söndag har det blivit dags att fira årets kanske kärleksfullaste högtid - alla hjärtans dag. …Även om det finns lika många sätt att visa kärlek på som det finns människor på vår jord, så går det inte att sticka under stol med att blommor och choklad är säkra kort.
Blommor och choklad på alla hjärtans dag

Kulturskolan får del av pris

Pris. Arvsfonden ger projektet ”Barn på flykt – Kulturskolan gör skillnad” utmärkelsen Guldkorn. Simrishamns kommun är en av fyra skånska kommuner som arbetat med projektet.
Kulturskolan får del av pris

Hus & Hem prisar florist

Simrishamn. Inrednings- och tv-profilen Karl Fredrik Gustafsson har utsetts till Årets inredningsinspiratör av Hus & Hem. Den prestigefyllda utmärkelsen delades ut förra torsdagskvällen i samband med evenemanget Stora Stylingkvällen som livestreamades från Stockholm.
Hus & Hem prisar florist

Donation väcker intresse för vatten och miljö

Natur. Årskurs 6 från Piratenskolan var först ut när de förra fredagen besökte Naturskolan Österlen i Kivik för en förmiddag på temat vatten. Totalt kommer 120 elever ges chansen att lära sig mer om vatten och miljö tack vare en donation av professor emeritus Åke Jönsson.
Donation väcker intresse för vatten och miljö

Familjen Harbo ger nytt liv åt Gamlegård

Satsning. Bed and breakfast, butik och yogastudio i ett. Familjen Harbo väcker liv i den slumrande hotellanläggningen.
Familjen Harbo ger nytt liv åt Gamlegård

Inställt trädgårdsbesök

Gyllebo. Måndagen den 20 juli planerade Österlens trädgårdssällskap att besöka ”Jettes have – trädgården för alla sinnen” i Gyllebo. Trädgårdsbesöket är dessvärre inställt.
Inställt trädgårdsbesök

Ingen Krämarmarknad i år

Simrishamn. På grund av pågående pandemi och av hänsyn till besökarna, ställs årets Krämarmarknad i Simrishamn in. Det är Gröstorps IF som arrangerar marknaden tillsammans med Köpmannaföreningen i Simrishamn. ”Inkomsterna från Krämarmarknaden betyder mycket för föreningen så vi har ett tufft år framför oss” konstaterar Bo-Inge Widerberg, Gröstorps IF.
Ingen Krämarmarknad i år

Musikkväll med Jazzit

Skillinge. Gärsnäs församling bjuder under sju onsdagskvällar i sommar in till musikprogram. Onsdagen den 22 juli klockan 19.00 spelar Jazzit, ett “nygammalt” Österlenband. I eller i anslutning till Skillinge Kapell beroende på väder. Arrangören följer folkhälsomyndighetens rekommendationer. Tänk på att hålla avstånd.
Musikkväll med Jazzit

Strandkiosk i ålaboden

Nyöppnat. Ica Supermarket Klockareboden, med butik i Borrby, nysatsar på flera olika plan just nu. En sommaraktuell del av satsningen är kiosken vid Borrby strand som sätter guldkant på strandhänget.
Strandkiosk i ålaboden

Femte året för Art Walk

Baskemölla. Tjörnedala Konsthall drar åter igång sin utställningsverksamhet med årets upplaga av utomhusutställningen Art Walk. Mellan Baskemölla och Vik visas platsspecifika konstinstallationer av årets utställare: MalinMatilda Allberg, Anders Kappel, Sara Klein och Charlotte Elm Ravn. Utställningen öppnar 30 maj och pågår till 20 september.
Femte året för Art Walk

Kurs i pilflätning på museet

Simrishamn. Lär dig fläta växtstöd av pil till trädgården eller växthuset. Eva Persson lär ut tekniker för pilflätning på Österlens museum i Simrishamn lördagen den 9 maj klockan 11-14. För vuxna. Minst 5, max 10 deltagare. Deltagaravgift inklusive material. Föranmälan, senast 6 maj, till museet.
Kurs i pilflätning på museet