1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
Nyöppnat

Strandkiosk i ålaboden

Ica Supermarket Klockareboden, med butik i Borrby, nysatsar på flera olika plan just nu. En sommaraktuell del av satsningen är kiosken vid Borrby strand som sätter guldkant på strandhänget.
Thuva och Josefine Yngve hjälps åt att bemanna strandkiosken Ålaboden på Borrby strand. Lillasyster Thilda gör dem gärna sällskap och storasyster Thea (inte med på bilden) stöttar också till.
Foto: Hannah Andersson

Lata dagar i solen, på en av Österlens vackraste stränder, kan det ju vara skönt att slippa bryta upp bara för att magen börjar kurra.

Så resonerar i alla fall Josefine Yngve som sköter strandkiosken Ålaboden på Borrby strand tillsammans med döttrarna Thuva och Thea. Därför har de fyllt kiosken med godsaker som glass från GB, kulglass från Otto & Glassfabriken, snacks, kaffe, läsk och smoothie, men även bra-att-ha prylar som solkräm och strandleksaker.

– Dessutom erbjuder vi dagens lunchtallrik, hamburgare, korv och panini.

Menyn för dagens lunchrätt varierar.

– Det kan vara en pastasallad, en baguette, en bit smörgåstårta eller en tallrik med potatissallad och rostbiff eller kalkon.

Kiosken är öppen alla dagar när solen skiner, mellan klockan 11-17.
Foto: Hannah Andersson

Det är första säsongen som kiosken drivs i Klockarebodens regi.

– Christer och Eva Jönsson, som äger ålaboden, har drivit kiosk här tidigare men kände sig klara med det och frågade om vi ville ta över. Och det ville vi gärna!

Kiosken är öppen alla dagar när solen skiner, mellan klockan 11-17.

– Regnar det håller vi däremot stängt.

Premiären ägde rum veckan efter midsommar som bjöd på vackert väder och en riktig rivstart.

– Sedan har det varit lite mer varierande väderlek men strömmen av kunder har ändå varit jämn. Skåneleden går förbi här vilket inneburit att många vandrare stannat till, berättar Josefine. Värt att nämna kan det också vara att vi har en hjärtstartare här. Om olyckan skulle vara framme.

Läs mer

Aktion

Tranmanifestation mot kärnvapen

Som en manifestation mot kärnvapen ska ett träd i centrala Simrishamn fyllas med papperstranor på årsdagen av bomben över Hiroshima.

Ceremoni

Mustigt författarskap gav Lina Wolff Piratenpriset

Burlesk humor med stora gester har tagit författaren Lina Wollf ända in i den aktningsvärda skaran av Piratenpristagare. Vid en något nedtonad ceremoni kom hon häromveckan till Österlen för att ta emot priset.

Konsert

Musikaliskt kosläpp för spelsugna saxofonister

Sommarkompisarna och saxofonisterna Per Bäcker och Staffan Mårtensson sammanstrålar även denna sommar på Lönebostället i Gladsax. Den sistnämnde blåser toner ur en riktig raritet: en saxofon som en gång tillhörde jazzlegenden Stan Getz.

Krogliv

Rikstolvans krog bjuder Österlen på nya smaker

Det är inte underligt att tycke uppstår, när det libanesiska och italienska köket möts på ett vackert Österlen. Denna på pappret annorlunda men i munnen välsmakande kombination erbjuds från och med i sommar på Rikstolvans krog i Järrestad.

Simrishamn

Musikaliska möten och veganska matupplevelser

Tastecelebration Residence i Andrarum lockar i sommar med både andlig och lekamlig spis. Från Isabel Brummers veganska paradrätter till sång- och musikunderhållning med bland andra Cohen-tolkaren Janerik Lundquist.

Tomelilla

De tar trendig hälsodryck från LA till Brösarp

Nu har Kombucha, trenddrycken som dricks av både Hollywoodstjärnor och hälsoprofiler, nått Österlen. I en svartmålad lagerlokal bakom Vägstationen i Brösarp har Charlotte von Arnold och Salomon Anaya nyligen startat Kombuchabryggeriet Scobybaby.