unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Simrishamn
  2. Tomelilla
  3. Ystad
  4. E-tidning
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!

Surfakademin till Österlen

Sedan 2006 har Jens Holmer, Peter Sahlberg och kollegorna på Surfakademin lärt över 10 000 svenskar att dansa på vågorna i Biarritz, Galicien, Kalifornien och Costa Rica. När Coronaviruset slog till och alla resor ställdes in fick duon tänka om.
Den 5-11 juli kommer Surfakademin till Österlen. Surfskolan som drivs av Jens Holmer och Peter Sahlberg håller vanligtvis sina kurser utomlands men har fått tänka om med anledning av pandemin.
Den 5-11 juli kommer Surfakademin till Österlen. Surfskolan som drivs av Jens Holmer och Peter Sahlberg håller vanligtvis sina kurser utomlands men har fått tänka om med anledning av pandemin.
Foto: Stillbild från dokumentären Jakten på den eviga sommaren

– Under de senaste veckorna när våra egna surftrippar har fått skjutas på framtiden så har vi instinktivt börjat upptäcka surfen hemmavid mer än någonsin, och vi är så härligt överraskade. För ett par dagar sen när vi hivat upp termosen med kaffe och tagit första mumsbiten på kanelbullen efter en session i Östersjön kändes det självklart. Vi kör våra surflektioner här, säger Peter Sahlberg.

Under våren håller man vanligtvis till i Biarritz, men nu under maj och juni blir det istället Varberg. Den 5-11 juli gästar Surfakademin Österlen.

– Vi kommer bo på Sönnarslövs herrgård och jaga vågor på Österlen varje dag. Det är samma upplägg och koncept som vi kör utomlands, med yoga, meditation, surfteori och praktik.

Men om det är platt, vad gör ni då?

– Om vågorna uteblir så kommer vi att yoga, meditera, hajka, paddelträna, bada och basta, snacka stories, njuta av herrgårdens habitat, känna in långa mysmiddagar med mera. Vi tar det vidare och låter nöden vara uppfinningens moder, säger Peter Sahlberg.

Budskapet på Surfakademin är att surfing är för alla, oavsett om man surfat tidigare eller inte.

– Det viktiga för oss är att skapa ett sammanhang där människor kan hitta flowet och lugnet tillsammans med andra, säger Peter Sahlberg.

Veckan på Österlen leds av Jens Holmer och Peter Sahlberg samt Sofie Kraft från Retreatet som arrangerar yoga- och meditationsretreats över hela världen.

– Vi tar med oss Surfakademi-viben och allt vi tycker är kul till Skåne. Det kommer bli magiskt, lovar Peter.