unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Simrishamn
  2. Tomelilla
  3. Ystad
  4. E-tidning
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
Företag

Talentbyrån - projektet har blivit permanent

Arbetet med att matcha arbetssökande och arbetsgivare på Österlen fortsätter. Idén bakom det Leaderfinansierade projektet ”Från SFI till arbete” har fått en fortsättning i Hyllie Park Talentbyrån, med kontor i både Skillinge och Malmö.
Österlenmagasinet träffade Anna-Clara Birgersson, David Stomeus, Anders Ivarsson, Alen Rahimipour, Nathalie Alaeddine, Kalle Spetz, Sofie Withers och Ammar Zakaria när de samlades på Skillinge missionshus för en personaldag.
Österlenmagasinet träffade Anna-Clara Birgersson, David Stomeus, Anders Ivarsson, Alen Rahimipour, Nathalie Alaeddine, Kalle Spetz, Sofie Withers och Ammar Zakaria när de samlades på Skillinge missionshus för en personaldag.
Foto: Hannah Andersson

Föreningen Talenternas projekt ”Från SFI till arbete”, som du tidigare kunnat läsa om i Österlenmagasinet, byggde på idén att matcha arbetssökande nyanlända med arbetsgivare på Österlen. Projektet avslutades i somras efter två års tid.

– Det har varit ett utmanande och spännande arbete, säger Kalle Spetz som varit halvtidsanställd projektledare.

Han berättar att målet med projektet var att det skulle leda vidare till något mer.

– Och det har det gjort! Vi har startat företaget Hyllie Park Talentbyrån och lyckats skriva avtal med arbetsförmedlingen, berättar Kalle som varit med i uppstartsfasen av företaget men nu lämnat över ansvaret till verksamhetsledarna.

Det är Hyllie Park Folkhögskola och Skillinge Missionshus som är huvudmän för Talentbyrån. Byrån har åtta anställda och kontor i både Skillinge och Malmö. Ammar Zakaria är verksamhetsledare i Skillinge och Sofie Withers är VD och verksamhetsledare i Malmö.

Som leverantör till Arbetsförmedlingen driver byrån tjänsten ”stöd och matchning”. Skillnaden mellan projektet och det nu startade företaget är att det senare inte enbart jobbar med nyanlända, utan med alla arbetssökande.

– ”Stöd och matchning” är till för dig som vill ha stöd med att komma ut i arbete eller börja studera. Då finns vi där för att ge vägledning och bidra med vårt kontaktnät. Redan har flera fått arbete eller kommit in på utbildning, berättar Ammar.

Det är Arbetsförmedlingens handläggare som beviljar sina arbetssökande ”stöd och matchning”, men det är den arbetssökande som själv väljer företag för tjänsten.

– Med missionshuset och folkhögskolan som huvudmän är vi ett idéburet företag, för oss är det engagemanget för människorna som står i centrum, säger Sofie. Vi brinner för att se människor växa och har ett stort hjärta i det vi gör.

– En av våra styrkor är att vi har en så stor mångfald i arbetsgruppen, fortsätter Ammar. Vi kommer från olika kulturer och har vitt skilda arbetslivserfarenheter och kompetens. Och även om företaget är nystartat bär vi med oss erfarenheter och kontaktnät från projekttiden.

Deltagarna i tjänsten ”stöd och matchning” får en personlig handledare som de träffar varje vecka. Handledaren kan stötta den arbetssökande i allt från kunskap om samhälle och arbetsliv, till att skriva CV och personligt brev, eller hitta praktikplats alternativt utbildning.

– Varje deltagares behov ser olika ut och vi utgår från individen i vårt arbete, avslutar Ammar.