GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Tipsrunda för en god sak

Simrishamns rotaryklubb förenar nytta med nöje när de lördagen den 28 augusti bjuder in till tipspromenad. Alla som deltar bidrar till insamlingen till förmån för Barncancerfonden, Operation Smile och Kvinnojouren på Österlen.
Simrishamn • Publicerad 26 augusti 2021
Anna Brodelius och Ola Truedsson bjuder tillsammans med Simrishamns rotaryklubb in till tipsrunda. För de som inte kan vara med men ändå vill bidra går det utmärkt att swisha valfri summa till 123 650 70 32 eller till klubbens bankgiro 5430-6477.
Anna Brodelius och Ola Truedsson bjuder tillsammans med Simrishamns rotaryklubb in till tipsrunda. För de som inte kan vara med men ändå vill bidra går det utmärkt att swisha valfri summa till 123 650 70 32 eller till klubbens bankgiro 5430-6477.

Simrishamns rotaryklubbs engagemang i sin omvärld är inte på något sätt nytt, men det är första gången som de gör en insamling i form av en tipsrunda.

Idén står Anna Brodelius, klubbmästare, för men hon får hjälp med genomförandet av Ola Truedsson, president, och flera andra engagerade klubbkamrater.

– Vi har ambitionen att göra gott och vill hjälpa till i så många sammanhang som möjligt. Ingen kan göra allt men alla kan göra något, säger Ola.

Startplatsen för tipsrundan kommer att vara gräsmattan framför Hotell Svea i Simrishamn.

– Det kommer att finnas fjorton frågor och en utslagsfråga. Vi räknar med att rundan tar cirka en halvtimme att gå, berättar Anna.

Det kommer att finnas både vuxen- och barnfrågor. Fina priser, skänkta av lokala företag, utlovas.

– Vuxna betalar en deltagaravgift på hundra kronor som går oavkortat till insamlingen.

Klubben har valt tre organisationen som intäkterna fördelas jämt mellan.

– En lokal organisation - Kvinnojouren på Österlen, en nationell - Barncancerfonden och en internationell - Operation Smile, berättar Ola.

Barn går rundan gratis i betalande vuxens sällskap.

– Vi kommer även att bjuda barnen på en smakfull goodiebag så långt lagret räcker, berättar Anna.

Tipspromenaden äger alltså rum lördagen den 28 augusti. Start från klockan 10.30. Sista start klockan 12.30. Deltagarna lämnar in kupongen tillsammans med sina kontaktuppgifter och pristagarna meddelas efter att svaren rättats.

Hannah AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar osterlenmagasinet med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.