unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Trygghetsvandring i Brantevik

Hur upplever du trygghetsfaktorn på olika platser i Brantevik? Den 9 september bjuder kommunen in till en trygghetsvandring i byn.
Trygghetsvandringen äger rum den 9 september med start klockan 13.00.
Trygghetsvandringen äger rum den 9 september med start klockan 13.00.
Foto: Torun Bortz

Efter Gärsnäs, Hammenhög, Borrby, Kivik, S:t Olof, Skillinge och Simrishamns tätort har turen kommit till Brantevik.

Hur upplever du trygghetsfaktorn på olika platser i byn? Det kan du dela med dig av genom att gå in i det digitala verktyget som nås via Simrishamns kommuns webbplats. På en karta kan du markera de platser som du upplever som otrygga. Det som markeras på kartan ligger till grund för vandringen.

Insamlingen av underlag via kartan avslutas den 1 september klockan 8.00 för underlaget ska hinnas sammanställas och vandringen planeras.

Själva trygghetsvandringen äger rum den 9 september med start klockan 13.00. Deltagarna samlas på Östersjögatans parkeringsplats mitt emot nummer 41.

På trygghetsvandringen får deltagarna träffa såväl representanter från kommunen som polisen. Gruppen vandrar till de platser som fått flest kommentarer och synpunkter och går igenom på plats vad som kan åtgärdas. Vandringen avslutas på Östersjögatan med en sammanfattning, senast klockan 15.00.

Läs mer

Säsongsfinal på slottet

Simrishamn

Säsongsfinal på slottet

På söndag är det säsongsfinal på Christinehofs slott och då välkomnas besökarna till ett späckat berättarprogram som äger rum både inne och ute.

Minimuseum invigdes

Simrishamn

Minimuseum invigdes

Med bandklippning och tal av Österlens museums chef Lena Alebo och Olle Månsson invigdes förra torsdagen ett sjöfartshistoriskt minimuseum i Simrishamn.

Emelie har skrivit om att mista sin mamma

Simrishamn

Emelie har skrivit om att mista sin mamma

I dagarna släpps antologin ”När mammor dör” där 31 döttrar mellan 18 och 77 år öppet och ärligt berättar om sorgen och livet efter förlusten av sina mödrar. Emelie Hill Dittmer, journalist och skrivpedagog i Gladsax, bidrar med en av texterna.

Klassrummet flyttade ut i naturen för en dag

Simrishamn

Klassrummet flyttade ut i naturen för en dag

Förra tisdagen hade yrkeseleverna på Österlengymnasiet friluftsdag och de kunde knappast ha bett om bättre väder.

Kulturpark Österlen tar in på Hammenhögs gästis

Simrishamn

Kulturpark Österlen tar in på Hammenhögs gästis

Fram till den 27 september visar konstföreningen Kulturpark Österlen verk av 10 konstnärer på Hammenhögs Gästgivaregård.

Donation väcker intresse för vatten och miljö

Natur

Donation väcker intresse för vatten och miljö

Årskurs 6 från Piratenskolan var först ut när de förra fredagen besökte Naturskolan Österlen i Kivik för en förmiddag på temat vatten. Totalt kommer 120 elever ges chansen att lära sig mer om vatten och miljö tack vare en donation av professor emeritus Åke Jönsson.