unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Simrishamn
  2. Tomelilla
  3. Ystad
  4. E-tidning
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!

Två nya skyltar på plats

Föreningen Gamla Cimbrishamn skyltar vidare. Nu sitter ytterligare två minnesplattor, som berättar Simrishamns historia, uppe.
Tommy Ralmark skruvade, under överinseende av fastighetsägare och föreningsvänner, upp skyltarna.
Tommy Ralmark skruvade, under överinseende av fastighetsägare och föreningsvänner, upp skyltarna.
Foto: Hannah Andersson

Föreningen Gamla Cimbrishamn driver ett projekt där de kröner historiskt intressanta byggnader med minnesplattor som berättar stadens historia.

Förra veckan skruvade Tommy Ralmark, under överinseende av fastighetsägare och föreningsvänner, ytterligare två skyltar på plats. Den ena sitter på husfasaden mellan Märkesbutiken och Guldsmed Lancing, där Lübeckerkapellet låg på Hansans tid.Skylten berättar om just ”Hansan i Simrishamn”, hur lübeckarna kom till staden under högmedeltiden för att köpa upp sill och bereda den, för att sedan skeppa den vidare.

Den andra skylten sitter vid Lifebutiken och berättar Aspelinska gårdens spännande historia.

Båda skyltarna har finansierats med medel från Oscar Nilssons döttrars donation till föreningen.

Ytterligare två skyltar kommer att sättas upp före påsk 2021, då föreningen Gamla Cimbrishamn planerar att trycka en ny karta som visar vägen till, de då trettio till antalet, skyltarna.