unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Uppskattad surfskola

Torsdagar och söndagar under juli och augusti har 10 barn fått chansen att lära sig surfa på Österlen. – Jag har sett hur de har vuxit både i och utanför vågorna, säger surfinstruktör Måns Olofsson på Österlen Coffee & Waves.
Måns Olofsson
Måns Olofsson
Foto: Fredrik Ekblad

Sommarsurfskolan avslutades förra veckan och för Måns Olofsson har det varit en speciell upplevelse att få förmedla sin passion för surfing till nästa generation.

– Jag är extremt tacksam över att ha fått möjligheten att lära känna dessa otroligt modiga och häftiga barn. Jag har sett dem utveckla ett större självförtroende och få en ny identitet som surfare, säger han.

Barnen som är mellan 6 och 13 år hade i början av sommaren svårt att hålla balansen på surfbrädan, men när surfskolan avslutades kunde de med stort självförtroende bemästra både havet och konstformen surfing.

Det råder ingen tvekan om att detta var sommarens stora höjdpunkt.

Vad är det bästa med surfing?

Trinnie, 12 år

– Att få känna friheten, man kan välja en våg och sen veta att havet ger fler vågor efter varandra.

Eli, 10 år

– Känslan när man åker på vågen, jag känner mig cool!

Herman, 12 år

– Det är en svår fråga för att det är så mycket. När man är uppe i en våg är det som att man flyger.

Hur har det varit att gå på sommarsurfskola?

Trinnie, 12 år

– Härligt att träffa nya vänner och allt jag fått lära mig om surfing.

Olle, 13 år

– Det har varit väldigt roligt och bra. Många lektioner så att man verkligen har lärt sig på riktigt. Får jag låna en surfbräda och surfa mer nu?

Österlen Coffee & Waves, som håller till på Tittutbacken 1 i Kivik, bedriver surfskola och arrangerar surfcamps året runt.

– Jag är extremt tacksam över att ha fått möjligheten att lära känna dessa otroligt modiga och häftiga barn, säger surfinstruktör Måns Olofsson på Österlen Coffee and Waves som ordnat sommarsurfskola för 10 barn.

Läs mer

Succésommar för blomsterkungarna

Ystad

Succésommar för blomsterkungarna

Med omkring 2000 besökare om dagen och en omsättning under juli som ökade med 350 procent jämfört med i fjol, kan Karl Fredrik Gustafsson och sambon Petter Kjellén på Eklaholm se tillbaka på en sommar som överträffade deras vildaste fantasi.

Strandkiosk i ålaboden

Nyöppnat

Strandkiosk i ålaboden

Ica Supermarket Klockareboden, med butik i Borrby, nysatsar på flera olika plan just nu. En sommaraktuell del av satsningen är kiosken vid Borrby strand som sätter guldkant på strandhänget.

De tar trendig hälsodryck från LA till Brösarp

Tomelilla

De tar trendig hälsodryck från LA till Brösarp

Nu har Kombucha, trenddrycken som dricks av både Hollywoodstjärnor och hälsoprofiler, nått Österlen. I en svartmålad lagerlokal bakom Vägstationen i Brösarp har Charlotte von Arnold och Salomon Anaya nyligen startat Kombuchabryggeriet Scobybaby.

Par satsar på obemannad lanthandel i Skåne-Tranås

Tomelilla

Par satsar på obemannad lanthandel i Skåne-Tranås

För 15 år sedan försvann lanthandeln från Skåne-Tranås, men i sommar återvänder den. Fast i en helt ny och modern tappning. En automatisk livsmedelsbutik, där kunderna sköter sig själva.

Filial i farfars fars skrädderi

Simrishamn

Filial i farfars fars skrädderi

På Kristi himmelfärdsdag öppnar Suzanne Rosengren en filial till Ystadbutiken Krizi i sitt sommarhus i Östra Hoby.

Lämnade finansvärlden och öppnade surflodge

Simrishamn

Lämnade finansvärlden och öppnade surflodge

Efter att ha bott i en folkabuss och flackat runt mellan Europas bästa surfstränder i några år har Måns Olofsson slagit ner bopålarna. Strax efter påsk öppnade han Österlen Coffee and Waves, ett surflodge och kafé i Kivik.