GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Uppskattad surfskola

Torsdagar och söndagar under juli och augusti har 10 barn fått chansen att lära sig surfa på Österlen. – Jag har sett hur de har vuxit både i och utanför vågorna, säger surfinstruktör Måns Olofsson på Österlen Coffee & Waves.
Kivik • Publicerad 3 september 2020
Måns Olofsson
Måns Olofsson
Foto: Fredrik Ekblad

Sommarsurfskolan avslutades förra veckan och för Måns Olofsson har det varit en speciell upplevelse att få förmedla sin passion för surfing till nästa generation.

– Jag är extremt tacksam över att ha fått möjligheten att lära känna dessa otroligt modiga och häftiga barn. Jag har sett dem utveckla ett större självförtroende och få en ny identitet som surfare, säger han.

Barnen som är mellan 6 och 13 år hade i början av sommaren svårt att hålla balansen på surfbrädan, men när surfskolan avslutades kunde de med stort självförtroende bemästra både havet och konstformen surfing.

Det råder ingen tvekan om att detta var sommarens stora höjdpunkt.

Vad är det bästa med surfing?

Trinnie, 12 år

– Att få känna friheten, man kan välja en våg och sen veta att havet ger fler vågor efter varandra.

Eli, 10 år

– Känslan när man åker på vågen, jag känner mig cool!

Herman, 12 år

– Det är en svår fråga för att det är så mycket. När man är uppe i en våg är det som att man flyger.

Hur har det varit att gå på sommarsurfskola?

Trinnie, 12 år

– Härligt att träffa nya vänner och allt jag fått lära mig om surfing.

Olle, 13 år

– Det har varit väldigt roligt och bra. Många lektioner så att man verkligen har lärt sig på riktigt. Får jag låna en surfbräda och surfa mer nu?

Österlen Coffee & Waves, som håller till på Tittutbacken 1 i Kivik, bedriver surfskola och arrangerar surfcamps året runt.

– Jag är extremt tacksam över att ha fått möjligheten att lära känna dessa otroligt modiga och häftiga barn, säger surfinstruktör Måns Olofsson på Österlen Coffee and Waves som ordnat sommarsurfskola för 10 barn.

Fredrik EkbladSkicka e-post
Så här jobbar osterlenmagasinet med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.