unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Simrishamn
  2. Tomelilla
  3. Ystad
  4. E-tidning
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
Friluftsliv

Ut på tur med krabbelur

HUI Research utsåg stormköket till Årets julklapp 2020. Har du fått ett stormkök i julklapp men är osäker på hur det används? Vi bad ungdomarna i Friluftsfrämjandet Österlen att visa.
Ungdomarna i Friluftsfrämjandet Österlens Strövar- och Frilufsargrupper är vana stormköksanvändare och visar för Österlenmagasinet hur ett stormkök fungerar. De delar även med sig av ett recept på krabbelurer - en riktig stormköksklassiker.
Ungdomarna i Friluftsfrämjandet Österlens Strövar- och Frilufsargrupper är vana stormköksanvändare och visar för Österlenmagasinet hur ett stormkök fungerar. De delar även med sig av ett recept på krabbelurer - en riktig stormköksklassiker.
Foto: Hannah Andersson

De delar även med sig av receptet på en riktig stormköksklassiker - krabbelurer - med en julig twist.

Saffranskrabbelurer (ca 12 st)

Du behöver: 1,5 dl strösocker, 4,5 dl vetemjöl, 2 tsk bakpulver, 1 tsk vaniljsocker, 1 påse/0,5 g saffran, 2,5 dl mjölk, 2 ägg och smör till stekning.

Blanda socker, saffran, mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Vispa ner mjölken till en slät smet och rör ner äggen. Stek krabbelurerna i smör och vänd de nystekta krabbelurerna i socker innan servering.

5 bilder
Placera stormköket på ett plant underlag där det inte finns något som är lättantändligt i närheten. Lufthålen på det undre vindskyddet vänder du mot vinden för att öka syretillförseln till brännaren.
Sätt brännaren på plats i det undre vindskyddet. Ett så kallat ”spritkök” drivs med Tenol eller T-röd. En fyllning av spritbrännaren (max 2/3-delar av höjden) brinner cirka 25 minuter. Fyll aldrig på bränsle i en het brännare, låt svalna innan påfyllning.
Det finns även stormkök som drivs av gas. Lirka ut slangen genom hålet innan du knäpper gasbrännaren på plats, för att undvika att böja slangen kraftigt och minska slitaget. Skruva fast slangens munstycke på gastuben.
Tänd köket innan du sätter det övre vindskyddet på plats. Använder du kokkärl ställer du det på hållarna, nedsänkt i det övre vindskyddet.
Hållarna viks upp när stekpannan ska användas. Lycka till med matlagningen!
enlarge