unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Simrishamn
  2. Tomelilla
  3. Ystad
  4. E-tidning
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!

Utställning om ålfisket

På lördag invigs utställningen ”Den siste ålafiskaren” på Österlens museum i Simrishamn. Utställningen baseras på Charlotte Kronlunds bok med samma titel.
Eve Ask är fjärde generationen ålafiskare. Foto: Charlotte Kronlund
Eve Ask är fjärde generationen ålafiskare. Foto: Charlotte Kronlund
Foto: Charlotte Kronlund

Eve Ask är fjärde generationen ålafiskare på Spraggehusen. I två och ett halvt år följde fotografen Charlotte Kronlund Eves arbete. Mötena resulterade i drygt 6000 bilder och en fotodokumentär bok som släpptes i påskas.

Boken skildrar ålaåret och det uråldriga och slitsamma arbetet med ålfisket på Spraggehusen. Genom bilder och korta, förklarande texter. Den är utgiven i samarbete med Föreningen för fornminnes- och hembygdsvård i sydöstra Skåne.

28 bilder ur Charlotte Kronlunds uppskattade bok om Eve Ask och ålfisket kommer att visas på Österlens museum i Simrishamn. Lördagen den 31 oktober klockan 14 och klockan 15 invigs utställningen.

Klockan 16 bjuds det även berättelser i ålamörkret med Maria Heijbel och Lena Alebo.

I samarrangemang med Föreningen för fornminnes- och hembygdsvård i sydöstra Skåne. Fri entré. Eftermiddagskaffe med äpplekaka till försäljning. Max 20 personer/invigning och berättelserna. Föranmälan i kontakt med museet krävs.