unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Simrishamn
  2. Tomelilla
  3. Ystad
  4. E-tidning
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
Nytt år

Vad ser du mest fram emot 2021?

2020 är pandemiåret som vi kanske helst vill, men aldrig kommer att, glömma. Oavsett så ligger 2020 nu bakom oss, ett nytt år väntar och vi har låtit tolv personer svara på frågan ”Vad ser du mest fram emot 2021?”
”2021 hoppas jag att vi på museet kan komma igång med programverksamheten igen. Den är ju vårt signum som ger möten och samtal, identitet och gemenskap. Och att vi ska kunna öppna vårt faktarum på magasinet Garvaren efter sommaren. Men jag hoppas också att vi inte glömmer våra nya beteenden och erfarenheter. Att sitta vid elden med vänner, ta långa promenader, läsa böcker och dra ned på förväntningarna!” Lena Alebo, museichef, Österlens museum i Simrishamn.
”2021 hoppas jag att vi på museet kan komma igång med programverksamheten igen. Den är ju vårt signum som ger möten och samtal, identitet och gemenskap. Och att vi ska kunna öppna vårt faktarum på magasinet Garvaren efter sommaren. Men jag hoppas också att vi inte glömmer våra nya beteenden och erfarenheter. Att sitta vid elden med vänner, ta långa promenader, läsa böcker och dra ned på förväntningarna!” Lena Alebo, museichef, Österlens museum i Simrishamn.

Vägen vi vandrat under 2020 har för många bjudit på ett långt uppförslut. Kanske har vi äntligen nått upp till backens krön? Nu ligger 2021 i vart fall framför oss som ett oskrivet, vitt blad.

Det nya året är efterlängtat och vi har låtit tolv lokalt kända personer, från bland annat närings-, förenings- och kulturlivet, svara på frågan om vad de ser mest fram emot med 2021.

Svaren ser du här intill och den röda tråden är tydlig - längtan efter att mötas är stor!

12 bilder
”Att alla får andas ut efter Corona, att få möta Kulturskolans elever och personal som vanligt igen, uppleva kulturarrangemang live och få krama min mamma! Sen hoppas jag att barn och ungas rättigheter stärks ytterligare i hela Sverige, eftersom barnkonventionen nu varit lag ett år!” Sylvia Carlsdotter, verksamhetschef Kulturskolan Simrishamn.
”Inför 2021 lever jag på hoppet att återigen kunna socialisera. Att kunna arrangera våra evenemang och delta i andras, att kunna heja, krama, hälsa på och träffa helt okända människor. Och jag hoppas verkligen att kunna åka ner till Frankrike för att se min familj och mina vänner.” Gael Joly, ADP Sport events, Smedstorp.Nyårsenkät
”Att kunna få ta del av olika kulturarrangemang och att kunna resa utan begränsningar - och få krama nära och kära. Det finns mycket att ta igen efter pandemin. Jag önskar också att all ondska, ensamhet och elände i världen försvinner. Jag hoppas att 2021 blir ett glädjens år.” Karin Brunk Holmqvist, författare, Tomelilla.
”Att pandemin tar slut. Att allt återgår till det normala. Då kommer livsglädjen att komma tillbaka!” Anders Cederberg, gästgivare, Brösarp.
”Jag vill återfå rörelsefrihet för alla människor så vi kan börja resa och umgås som vanligt igen. Folk ska inte vara begränsade.” Markus Jonasson, 1910  Simrishamns Modehus, Simrishamn.
”Jag ser mest fram emot att få kramas och träffas! Att få resa. Det är detta jag saknat mest under pandemin!” Angela Beausang, Kvinnojouren, Simrishamn.
”Rent yrkesmässigt att vi får driva våra destinationer utan begränsningar när vaccinet börjar fungera. Det har varit tufft med ”näringsförbud” under snart ett år. Personligt att jag kan komma igång att spela padel efter en ganska långvarig knäskada. Och kanske slippa få pulshöjning varje gång regeringen ska ha en presskonferens.” Anders Nilsson, Ystad Saltsjöbad.Anders Nilsson
”För 2021 hoppas jag på tillit, framtidstro och respekt inför varandra. Jag hoppas att människan fortsätter med uppskattningen av vår fina natur och värnar om jordens resurser. Personligen ser jag fram emot att möta träffa släkt och vänner, och som konstnär att kunna öppna upp min ateljé under Konstrundan och säga välkommen!” Ann-Margrete Clarén, konstnär, Simrishamn.
”I år firar Skillinge Teater 25 år, så vi håller tummarna för att åter kunna presentera en större produktion på vår stora scen. Utöver det erbjuder vi vår omtalade hörspelsvandring genom Skillinge: 30.000 dagar som vi, efter all uppskattning, valt att även översätta till engelska.” Karin Johansson-Mex, Skillinge teater.
”Jag ser fram emot att med riksteaterföreningen åter kunna komma igång med föreställningar och konserter, och jag hoppas att vi under året kommer kunna börja ses som vanligt igen för längtan efter att träffa nära och kära, på annat sätt än bara på distans, är stor!” Susanna Widlundh, ordförande i Tomelilla riksteaterförening.
”Jag hoppas som alla andra att vi vinner kampen mot pandemin genom fortsatt försiktighet och vaccin, så att livet kan återgå till det normala. Jag drömmer om en sommar där jag får träffa vänner, äta mat tillsammans, se fyllda kyrkor igen – och förstås en massa sol och bad. Och så hoppas jag att vi alla har lärt oss något på vägen, om ödmjukhet inför livet, förmåga att kunna vänta och respekt för helheten i tillvaron.” Per Frostensson vik. komminister, Smedstorps församling.
”Vi ser fram emot en friskare värld 2021. Ett Österlen som får möjlighet att visa sin mångfald med en lång säsong och välkomna alla. Och att respekt visas av alla.” Markus Lundqvist och Camilla Karlsson, Cake Cowboy, Kivik.
enlarge