GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

VM-silvret blev till guld

Armbryterskan Petra Damm från Simrishamn kan nu titulera sig dubbel världsmästare. Polskan Marlena Wawrzyniak VM-resultat har strukits efter att hon fällts för dopning, därför byts Petras två silver och ett brons ut mot högre valörer.
Petra Damm - dubbel världsmästare i armbrytning - efter att en polsk armbryterska stängts av för dopingförseelser i samband med världsmästerskapen 2019.
Petra Damm - dubbel världsmästare i armbrytning - efter att en polsk armbryterska stängts av för dopingförseelser i samband med världsmästerskapen 2019.
Foto: Privat

I december 2019 ställde Petra Damm upp i världsmästerskapen i armbrytning som tog plats i Polen. Trots en skadad högerarm lyckades hon ändå knipa bronsmedaljen i masterklassen och för vänster tog hon hem silvermedaljen i både master och senior, besegrad av polskan Marlena Wawrzyniak.

– Jag var väldigt nöjd med min insats och mina medaljer, säger Petra.

I samband med VM testades Marlena dock för dopning och svaren visade att hon haft otillåtna preparat i kroppen. Den slutliga domen dröjde till följd av överklaganden. Men för lite mer än en vecka sedan fick Petra, via en vän, veta att domen fallit och att hennes egna medaljer förmodligen skulle bytas ut mot högre valörer - ett silver och två guld.

– Lite senare fick jag det bekräftat av Svensk Armsport.

Nu kan Petra alltså titulera sig dubbel världsmästare!

– Det känns jättekul även om dopingförseelsen förstås är tråkig för sporten.