unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Simrishamn
  2. Tomelilla
  3. Ystad
  4. E-tidning
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!

Wildie ger ut nytt album

Det hyllade Österlenbandet Wildie firar sitt kommande albumsläpp med en digital konsert från Victoriateatern i Malmö.
Wildie är aktuella med nytt album och en streamad konsert från Victoriateatern i Malmö. Här är de i full action på Solhällan i Löderup.
Wildie är aktuella med nytt album och en streamad konsert från Victoriateatern i Malmö. Här är de i full action på Solhällan i Löderup.
Foto: Kate Visonj

Sedan debutalbumet ”Lost and Gone” (2014) har Wildie rönt en hel del uppmärksamhet och bland annat spelat förband till Justin Townes Earle på Solhälllan i Löderup.

När coronarestriktionerna satte stopp för konsertverksamheten tog bandet tillfället i akt att spela in en ny skiva i stället. Utan att egentligen ha en enda färdig låt bokade de tid i studion.

– Vi är lite gammalmodiga, så vi kör fortfarande med album, säger sångaren Anders Thorén, som likt gitarristen Martin Svensson är bosatt på Österlen.

Wildie började en gång som Anders Thoréns soloprojekt men är sedan länge ett fullskaligt band, där alla bidrar med låtar.

– Många skulle säkert beskriva musiken som något slags americana, men jag tycker att det finns inspiration från ganska många håll. Kanske är det lite mer popinslag den här gången. Jag tycker att den nya skivan är det bästa vi någonsin gjort. Det ska bli jättekul att få ut den.

Två av de elva låtarna har redan släppts som singlar på Spotify. Själva albumet, som fortfarande är obetitlat, släpps den 13 mars. I samband med det gör bandet en streamad konsert från Victoriateatern i Malmö. De ser fram emot att få spela även om det är inför en tom lokal.

Anders Thorén medger att det är en speciell känsla att inte ha direktkontakt med publiken.

– Det är absolut en utmaning, men det går. Man får bara göra det bästa av situationen och försöka ha så roligt man kan. Givetvis spelar man för dem som tittar, men man får också spela mycket för sig själv och för bandet utan att det blir introvert.

Beroende på coronaläget hoppas Wildie att det blir fler konserter framöver och då helst inför en livepublik.