1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Skola

Med barnrätt på schemat

Lek, rörelse, film och diskussioner stod på schemat för barnen på Tryde friskola förra onsdagen när det hade blivit dags för premiären av en ny tradition, den årliga barnrättsdagen.

Skola

Fartfylld idrottslektion

Efter en lite försiktig start på plan asfalt susar eleverna i årskurs 6 på Smedstorps skola i slutet av idrottslektionen fram på sina cyklar på pumptrackbanan. Förra veckan stod det mountainbike på schemat för skolans mellanstadieelever.

Brösarp

Gullviveloppet ställs in

Andrarums IF, som är arrangör för Gullviveloppet, meddelar att årets lopp tyvärr måste ställas in med anledning av Folkhälsomyndighetens restriktioner på grund av Covid-19. Motionsloppet Gullviveloppet arrangeras varje år på Kristi Himmelfärdsdagen med start och mål vid Brösarps skola.

Tomelilla

Högt betyg för företagsklimat

Tomelilla kommun hamnar på sjätte plats av alla deltagande kommuner i landet när resultatet från undersökningen Insikt presenteras.

Sydöst

Sveriges Miljöbästa kommuner

Tidningen Aktuell Hållbarhet har sedan 2009 genomfört en årlig rankning av kommunernas miljöarbete. Både Tomelilla och Ystad kommun återfinns bland de 20 bästa kommunerna i kategorin mindre städer/tätorter och landsbygdskommuner, där 136 kommuner ingår. Den 14 maj presenteras vilka kommuner som blir Sveriges Miljöbästa i de olika kategorierna.

Motor

Senarelagd säsongsstart för nostalgimuseet i Tryde

Det är i garaget som Kaj Persson sysselsätter sig under vinterns långa månader, i väntan på säsongspremiären på The 50´s museum och nostalgicafé i Tryde. I år dröjer dock premiären och det planerade Tolvskillingsrallyt ställs in, på grund av den rådande coronapandemin.

Spjutstorp

Framflyttat fotbollsläger

Spjutstorps IF:s fotbollsläger som traditionsenligt brukar äga rum i samband med skolavslutningen är framflyttat. Det är med anledning av den rådande situationen med Covid-19 som föreningen har beslutat att flytta fram lägret. Årets fotbollsläger för barn- och ungdomar kommer istället att arrangeras den 4 – 6 september.S

Tomelilla

Sommarfotboll även i år

Sommarfotbollen som Tomelilla IF ordnar tillsammans med Malmö FF ser ut att bli av.

Flytt

Nypremiär i Folkets park

I fredags var det dags för Torget 6 efterlängtade premiär efter flytten till nyrenoverade Folkets park i Tomelilla.

Konst

Gåtfulla målningar väcker starka känslor

Robert Czystys verk lämnar sällan någon oberörd, men reaktionerna kan vara som natt och dag. Konstnären själv är bara glad över att väcka känslor – vilka de än är.

Konst

Med ljuset som verktyg

Helene Schmitz använder sig av ljuset för att skapa förtrollande vackra bilder av människans ingrepp på naturen. Just nu visas hennes utställning ”Thinking like a mountain” på Tomelilla konsthall.

Tomelilla

Här tillverkas egna visir

När vård och omsorg i Tomelilla kommun för några veckor sedan lade en beställning på skyddsvisir och fick beskedet att de var restnoterade tog man saken i egna händer. Med hjälp av två 3D-skrivare och ett gammalt lager av overheadpapper tillverkas nu egna visir och produktionen rullar på för fullt.

Folkbildning

Biodlingskurser väcker ett allt större intresse

Som bin dras till blommornas nektar lockas naturintresserade deltagare till 80-årsfirande Medborgarskolans populära biodlingskurser på Österlen.