unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Simrishamn
  2. Tomelilla
  3. Ystad
  4. E-tidning
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!

Tomelilla

Kontakta redaktionen:

Tipsa oss

Du får gärna lämna ett nyhetstips till oss eller ge på förslag om vad vi bör skriva om.Hör av dig!
Om att ta tåget ut i världen

Om att ta tåget ut i världen

Tomelilla. Ta tåget genom historien, samtiden och in i framtiden tillsammans med Per J Andersson, onsdagen den 11 november klockan 18.30 på Tomelilla bibliotek. Per är grundare av resetidningen Vagabond, författare och aktuell med ”Ta tåget”, en ny bok om tågresande runt om i världen. Föreläsningen ges i samarbete med Europa direkt. Föranmälan.

Ketchupeffekt när Väpnargård debuterar

Tomelilla. Lite av en ketchupeffekt. Så skulle man kunna beskriva Everödsbon Magdalena Väpnargårds författardebut. Först ingenting. Sedan allt på en gång.
Everödsbon Magdalena Väpnargård formligen spottar ur sig böcker. Tidigare i våras kom en självbiografi och för några veckor sedan en kokbok.

Beatbox Sensation i Rotundan

Tomelilla. Söndagen den 25 oktober kl 17.00 kommer Freestyle Phanatix till Tomelilla Folkets Park med föreställningen Beatbox Sensation. I föreställningen får publiken möta två beatboxare i en dialog med ett antal dansare som visualiserar med breakdance, electric boogie och hiphop. Biljett bokas på Kulturhuset. Fri entré för unga upp till 20 år men förbokning krävs.
Beatbox Sensation i Rotundan

Lokalt är den självklara affärsidén på Petersborg

Jubileum. Jubileumsfirandet på Petersborgs gård lockade en strid ström med kunder till gårdsbutiken som specialiserat sig på lokalt producerade produkter.
Lokalt är den självklara affärsidén på Petersborg

Omedelbar succé för önskvärd aktivitetspark

Tomelilla. Det har gått lite drygt en månad sedan den nya aktivitetsparken nedanför Kastanjeskolan i Tomelilla invigdes. Att den var efterlängtad råder det ingen tvekan om.
Omedelbar succé för önskvärd aktivitetspark

En kväll om Piraten

Brösarp. Peter Danielsson från Piratensällskapet berättar om Fritiof Nilsson Piratens brokiga levnad från vaggan till graven i ord och bild varvat med roliga skrönor. På Brösarps bibliotek måndagen den 19 oktober klockan 18.30-20.00. Begränsat antal åhörarplatser, föranmälan i kontakt med Brösarps bibliotek.
En kväll om Piraten

Hitta drömjobbet

Hur svårt kan det vara?

Hur svårt kan det vara?

Tomelilla. Sara Lövestam är aktuell med nyutgivna Handbok för språkpoliser. Tisdagen den 20 oktober klockan 18.30 gästar hon Tomelilla bibliotek med föreläsningen ”Hur svårt kan det vara?”. Sara beskriver, på ett underhållande och pedagogiskt sätt, de utmaningar vi möter när vi försöker kommunicera med varandra. Föranmälan.

Succé för ny Reko-ring

Livsstil. Trots att Reko-ringen på Odenplan i Tomelilla hade premiär så sent som i augusti har den redan hunnit blivit en välbesökt begivenhet.
Succé för ny Reko-ring

Spännande uppföljning

Litteratur. Mari Bister har gjort sig känd bland de yngre läsarna med sina spännande Djurdeckarna-böcker. I våras släppte hon första boken i en helt ny bokserie och den har tagits så väl emot att förlaget redan gett klartecken för en fortsättning.
Spännande uppföljning

Tips för ett mer hållbart liv

Tomelilla. Johanna Stål är Caminos chefredaktör och har i över tio år intervjuat människor från hela världen om hållbarhet och livsstilsfrågor. Torsdagen den 15 oktober klockan 18.30 gästar hon Tomelilla bibliotek. Johanna har skrivit boken ”Ett hållbart liv” och delar med sig av sina tio bästa tips för ett mer hållbart liv. Föreläsningen ges i samarbete med ABF. Föranmälan.
Tips för ett mer hållbart liv

Folkrace på schemat

Skola. Ungdomarna från Kastanjeskolan i Tomelilla sken ikapp med solen förra tisdagen när det stod folkrace på schemat.
Folkrace på schemat

Spännande potpurri av evenemang i höst

Evenemang. Johanna Stål, Per J Andersson, Jack Werner och Susanna Alakoski är bara fyra av föreläsarna som gästar kulturhuset i Tomelilla i höst och på kommunens biblioteksfilialer erbjuds ett spännande smörgåsbord av aktiviteter för såväl stora som små.
Spännande potpurri av evenemang i höst

Krönikörer

Hitta företag och tjänster