unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Simrishamn
  2. Tomelilla
  3. Ystad
  4. E-tidning
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
3 x Trotzig flyttas fram

3 x Trotzig flyttas fram

Tomelilla. Utställningen ”3 x Trotzig” på Tomelilla konsthall flyttas fram. Tomelilla Konstsamlings innehav av flera verk av Ellen Trotzig har inspirerat till en utställning av tre generationers konstnärskap. Besökarna kommer att få stifta bekantskap med Ellen, Ulf och Irene och deras konstnärskap, från tidigt 1900-tal fram till 2000-talet. Utställningen öppnar den 8 maj.

Carl Pipers fältsäng åter på Christinehof

Historia. För över 300 år sedan for Carl Pipers säng runt kors och tvärs över Europa och fanns på plats vid många av dåtidens mest betydelsefulla fältslag. Sedan dess har den haft ett blandat öde. Men nu är grevens forna fältsäng återbördad till Christinehofs slott.
Carl Pipers fältsäng åter på Christinehof

Föreläsning på kvinnodagen

Tomelilla. Internationella kvinnodagen infaller i år den 8 mars. Samma dag klockan 18.00 ger Marika Eriksson, som driver kontot @kvinnohistoria med över 10.000 följare på Instagram, en digital föreläsning på ämnet kvinnors rösträtt. 2021 är det nämligen 100 år sedan kvinnor fick rösta i ett riksdagsval för första gången. Föranmälda får en länk till föreläsningen.
Föreläsning på kvinnodagen

Kul på lovet när barnen får komma in till djuren

Sportlov. Under hela sportlovsveckan har Åsgårds Gårdsbutik utanför Onslunda tagit emot besökare, som har passat på att lära sig mer om får.
Kul på lovet när barnen får komma in till djuren

Rörelseglädje målet för sportlovsfotboll

Sportlov. Förra veckan bjöd Spjutstorps IF in till sportlovskul på fotbollsplanen - med målet att alla skulle röra på sig och ha kul.
Rörelseglädje målet för sportlovsfotboll

Det minsta antikvariatet öppnar dörrarna igen

Läsvärt. På knappt 30 kvadratmeter ryms nästan en hel värld. I alla fall om man räknar in alla de erfarenheter och äventyr som finns i de många tusen böcker som står på hyllorna i Antikvariat Bok & Te i Onslunda, som nu öppnar för besökare igen.
Det minsta antikvariatet öppnar dörrarna igen

Tomelilla

Österlensmagasinet - Tomelilla
Kontakta redaktionen:

Tipsa oss

Du får gärna lämna ett nyhetstips till oss eller ge på förslag om vad vi bör skriva om.Hör av dig!
Även vargar trivs på Österlen

Även vargar trivs på Österlen

Rovdjur. Ett vargrevir har etablerats i Skåne och det tycks sträcka sig in på Österlen.

Digital läsklubb för barn

Tomelilla. Tomelilla bibliotek startar en digital läsklubb för barn. Alla diskussioner sker digitalt och barnet anmäler sig tillsammans med en vuxen som också vill vara med att läsa och diskutera. Första boken ut är ”Tilly och bokvandrarna” av Anna James. De första som anmäler sig får ett eget exemplar av boken att behålla.
Digital läsklubb för barn

Sportlovsboll med Spjutstorps IF

Tomelilla. Onsdagen den 24 februari bjuder Spjutstorps IF in till Sportlovsfotboll. För barn från förskoleklass till årskurs sex. På Kastanjeskolans konstgräsplan eller sporthall beroende på vädret. Anmäl till, linda@leufstedt.se, senast den 21 februari och får därefter mail om tid och grupp. Ange klass och skola i anmälan. Grupperna kommer att vara åldersanpassade.
Sportlovsboll med Spjutstorps IF

Låna en robot på lovet

Tomelilla. Biblioteken i Tomelilla och Brösarp lånar ut så kallade Sphero-robotar under sportlovet. Torsdag 18/2 – måndag 22/2 eller onsdag 24/2 – måndag 1/3. Provkör roboten hemma. Rita banor och rejsa, eller testa att programmera Spheron med block eller JavaScript. Robotarna måste bokas och hämtas ut av vuxen som är ansvarig.
Låna en robot på lovet

Sportlovskul på Åsgård

Onslunda. Åsgård, strax utanför Onslunda, bjuder in till sportlovsaktivitet på gården. Deltagarna får titta på fåren från besöksverandan i stallet, ett sällskap i taget, och ställa alla sina nyfikna frågor. Besöket avslutas med fika ute på gården. 22/2-26/2, drop-in mellan klockan 14.00-16.00. Aktivitet och fika kostar 30 kronor per person. Gårdsbutiken är öppen för 2 personer åt gången.
Sportlovskul på Åsgård

Filmvisning på biblioteken

Onslunda. Biblioteken i Onslunda och Brösarp bjuder in till film på sportlovet. I Onslunda visas filmen Bayala torsdag 25 februari klockan 13.00. I Brösarp visas filmen Away samma dag och samma tid. Ålder: från 7 år. Begränsat antal platser, föranmälan krävs.
Filmvisning på biblioteken

Hitta drömjobbet

Krönikörer