unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Simrishamn
  2. Tomelilla
  3. Ystad
  4. E-tidning
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
Pågående utställningar förlängs

Pågående utställningar förlängs

Tomelilla. Med anledning av restriktioner för att förhindra spridning av covid-19 påverkas utställningarna i Tomelilla konsthall. Utställningarna Gunnar Smoliansky samt Lars Grönwall förlängs och visas till och med 28 februari. Utställningen AllTID Textil kommer att visas under 2022. Stiftelsen Tomelilla konstsamlings utställning 3 x Trotzig skjuts fram och öppnas 6 mars.

Fyrbent terapeut gör praktik på folkhögskolan

Hälsa. Österlens folkhögskola har fått en ny praktikant i finska lapphunden Eila, som tillsammans med matte Helena Bengtsson går en socialtjänstehundsutbildning.
Fyrbent terapeut gör praktik på folkhögskolan

Danone investerar 140 miljoner

Lunnarp. Danone investerar 140 miljoner kronor i sin fabrik i Lunnarp för att öka produktionen av växtbaserade produkter i Sverige. Investeringen innebär en utbyggnad av fabriken och nya arbetstillfällen väntas öka med tio procent. Fabriken har de senaste åren gått från mejeriproduktion till växtbaserat fokus med ökad produktion av Proviva och Alpro.
Danone investerar 140 miljoner

Biblioteket sår ett frö

Tomelilla. Biblioteket vill bidra till odlarglädjen i sydöst genom att starta fröbibliotek på Tomelilla, Brösarp och Onslunda bibliotek. Lämna in fröer till något av biblioteken så kommer du till våren att kunna hämta nya fröer, max fem sorter, som du kan ta med dig hem och odla. Bifoga information om växtart, odlingsår och skötselråd.
Biblioteket sår ett frö

Tomelillaföretagare fick pris vid digital ceremoni

Näringsliv. Inte ens en pandemi kunde stoppa Tomelilla kommun från att dela ut sina näringslivspriser. Ceremonin skedde via Zoom i samband med kommunstyrelsens digitala möte den nionde december.
Tomelillaföretagare fick pris vid digital ceremoni

Smedjan väcks till liv av kreativ blomsterkonstnär

Tomelilla. Efter 20 år i blomsterbranschen, varav många som frilans, har blomsterkreatören Malin Dahlström öppnat eget. I den gamla smedjan på Kronovall och i slottets vackra omgivningar finner Malin all den inspiration hon behöver.
Smedjan väcks till liv av kreativ blomsterkonstnär

Tomelilla

Österlensmagasinet - Tomelilla
Kontakta redaktionen:

Tipsa oss

Du får gärna lämna ett nyhetstips till oss eller ge på förslag om vad vi bör skriva om.Hör av dig!
Österlens folkhögskola satsar på virtuell rundtur

Österlens folkhögskola satsar på virtuell rundtur

Utbildning. Österlens folkhögskola i Tomelilla möter utmaningarna som följer i pandemins spår med nytänk och teknik.

Paus i planerna för Torget 6

Tomelilla. Till följd av en andra coronavåg har Torget 6 i Tomelilla valt att stänga ner sin servering ett tag framöver. Däremot håller de öppet för bokningar och catering.
Paus i planerna för Torget 6

Finalister från Tomelilla

Tomelilla. Den 16 november arrangeras Framtidsgalan som uppmärksammar personer som gör skillnad varje dag inom offentlig sektor. Flera av finalisterna arbetar i Tomelilla kommun.
Finalister från Tomelilla

Varm jazz i höstkvällen

Tomelilla. Tomelilla riksteaterförening är med i Musikriket Skåne och bjuder den 10 november in till en konsert med Vivian Buczek och Martin Sjöstedt.
Varm jazz i höstkvällen

Pippi firas med pyssel

Smedstorp. I år är det 75 år sedan den första boken om Pippi Långstrump gavs ut i Sverige. Det har Smedstorps bibliotek tagit fasta på när de firar Pippis 75-årsjubileum med tipsrunda och pyssel under en hel vecka. Boken om Pippi Långstrump lottas ut. Måndag 9 november till söndag 15 november under bibliotekets öppettider.
Pippi firas med pyssel

Om att ta tåget ut i världen

Tomelilla. Ta tåget genom historien, samtiden och in i framtiden tillsammans med Per J Andersson, onsdagen den 11 november klockan 18.30 på Tomelilla bibliotek. Per är grundare av resetidningen Vagabond, författare och aktuell med ”Ta tåget”, en ny bok om tågresande runt om i världen. Föreläsningen ges i samarbete med Europa direkt. Föranmälan.
Om att ta tåget ut i världen

Hitta drömjobbet

Everödsbon Magdalena Väpnargård formligen spottar ur sig böcker. Tidigare i våras kom en självbiografi och för några veckor sedan en kokbok.

Ketchupeffekt när Väpnargård debuterar

Tomelilla. Lite av en ketchupeffekt. Så skulle man kunna beskriva Everödsbon Magdalena Väpnargårds författardebut. Först ingenting. Sedan allt på en gång.

Beatbox Sensation i Rotundan

Tomelilla. Söndagen den 25 oktober kl 17.00 kommer Freestyle Phanatix till Tomelilla Folkets Park med föreställningen Beatbox Sensation. I föreställningen får publiken möta två beatboxare i en dialog med ett antal dansare som visualiserar med breakdance, electric boogie och hiphop. Biljett bokas på Kulturhuset. Fri entré för unga upp till 20 år men förbokning krävs.
Beatbox Sensation i Rotundan

Lokalt är den självklara affärsidén på Petersborg

Jubileum. Jubileumsfirandet på Petersborgs gård lockade en strid ström med kunder till gårdsbutiken som specialiserat sig på lokalt producerade produkter.
Lokalt är den självklara affärsidén på Petersborg

Omedelbar succé för önskvärd aktivitetspark

Tomelilla. Det har gått lite drygt en månad sedan den nya aktivitetsparken nedanför Kastanjeskolan i Tomelilla invigdes. Att den var efterlängtad råder det ingen tvekan om.
Omedelbar succé för önskvärd aktivitetspark

En kväll om Piraten

Brösarp. Peter Danielsson från Piratensällskapet berättar om Fritiof Nilsson Piratens brokiga levnad från vaggan till graven i ord och bild varvat med roliga skrönor. På Brösarps bibliotek måndagen den 19 oktober klockan 18.30-20.00. Begränsat antal åhörarplatser, föranmälan i kontakt med Brösarps bibliotek.
En kväll om Piraten

Hur svårt kan det vara?

Tomelilla. Sara Lövestam är aktuell med nyutgivna Handbok för språkpoliser. Tisdagen den 20 oktober klockan 18.30 gästar hon Tomelilla bibliotek med föreläsningen ”Hur svårt kan det vara?”. Sara beskriver, på ett underhållande och pedagogiskt sätt, de utmaningar vi möter när vi försöker kommunicera med varandra. Föranmälan.
Hur svårt kan det vara?

Krönikörer

Hitta företag och tjänster