1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Hantverk

Livets väv växer fram i form av ett bårtäcke

Den samlade kunskapen som finns innanför de fyra väggarna i vävstugan i Tomelilla är lika imponerande som inspirerande. Väverskornas hantverksskicklighet tar sig uttryck i allt från brukstextilier, till rena konstverk som Katarina Karlsson Kleist snart färdiga bårtäcke.

Tomelilla

Tomelilladagen ställs in

Tomelilladagen som skulle ägt rum den 23 maj ställs in. ”Vi har beslutat att ställa in på grund av de rådande omständigheterna med anledning av coronaviruset” låter Morgan Malmberg och Therese Bengtsson, Företagarna i Tomelilla, meddela.

Spjutstorp

Framflyttat fotbollsläger

Spjutstorps IF:s fotbollsläger som traditionsenligt brukar äga rum i samband med skolavslutningen är framflyttat. Det är med anledning av den rådande situationen med Covid-19 som föreningen har beslutat att flytta fram lägret. Årets fotbollsläger för barn- och ungdomar kommer istället att arrangeras den 4 – 6 september.S

Tomelilla

Sommarfotboll även i år

Sommarfotbollen som Tomelilla IF ordnar tillsammans med Malmö FF ser ut att bli av.

Flytt

Nypremiär i Folkets park

I fredags var det dags för Torget 6 efterlängtade premiär efter flytten till nyrenoverade Folkets park i Tomelilla.

Konst

Gåtfulla målningar väcker starka känslor

Robert Czystys verk lämnar sällan någon oberörd, men reaktionerna kan vara som natt och dag. Konstnären själv är bara glad över att väcka känslor – vilka de än är.

Konst

Med ljuset som verktyg

Helene Schmitz använder sig av ljuset för att skapa förtrollande vackra bilder av människans ingrepp på naturen. Just nu visas hennes utställning ”Thinking like a mountain” på Tomelilla konsthall.