unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
Stipendiat

Årets stipendiat målar klassiskt

Stiftelsen Tomelilla Konstsamling avslöjade förra helgen årets stipendiat, som får 50 000 kronor ur Siftelsen Bror Ljunggrens Minnesfond.
Konstverk av årets stipendiat, Sanna Tomac.
Konstverk av årets stipendiat, Sanna Tomac.

Den lyckliga är Sanna Tomac, Gärsnäs. Med följande motivering; ” Återerövring av gammal kunskap. Med stor skicklighet och noggrant förarbete närmar sig Sanna Tomac det klassiska måleriet och formspråket. Här finns en stark vilja att återskapa ett hantverk, som i annat fall kan gå förlorat.

Sanna Tomacs personliga motiv speglar ofta ett symbolspråk med livsfilosofiska inslag. Människan, djur och natur är i centrum.

Färgstämningarna är välbalanserade och drivna tillsammans med anatomiska kunskaperna. I konstverken vilar en kännbar mystik.

Som rektor och lärare på The Swedish Academy of realistic art (SARA) gör Sanna Tomac tillsammans med sina kollegor en stor insats för de konststuderande eleverna."

Sanna berättar att hon är mycket glad för stipendiet, som hon tänker använda för studieresor till Italien och England. På grund av rådande restriktioner lär det dröja ett tag, men som ordstävet säger; den som väntar på något gott, väntar aldrig för länge.

Läs mer

Succésommar för blomsterkungarna

Ystad

Succésommar för blomsterkungarna

Med omkring 2000 besökare om dagen och en omsättning under juli som ökade med 350 procent jämfört med i fjol, kan Karl Fredrik Gustafsson och sambon Petter Kjellén på Eklaholm se tillbaka på en sommar som överträffade deras vildaste fantasi.

Strandkiosk i ålaboden

Nyöppnat

Strandkiosk i ålaboden

Ica Supermarket Klockareboden, med butik i Borrby, nysatsar på flera olika plan just nu. En sommaraktuell del av satsningen är kiosken vid Borrby strand som sätter guldkant på strandhänget.

De tar trendig hälsodryck från LA till Brösarp

Tomelilla

De tar trendig hälsodryck från LA till Brösarp

Nu har Kombucha, trenddrycken som dricks av både Hollywoodstjärnor och hälsoprofiler, nått Österlen. I en svartmålad lagerlokal bakom Vägstationen i Brösarp har Charlotte von Arnold och Salomon Anaya nyligen startat Kombuchabryggeriet Scobybaby.

Par satsar på obemannad lanthandel i Skåne-Tranås

Tomelilla

Par satsar på obemannad lanthandel i Skåne-Tranås

För 15 år sedan försvann lanthandeln från Skåne-Tranås, men i sommar återvänder den. Fast i en helt ny och modern tappning. En automatisk livsmedelsbutik, där kunderna sköter sig själva.

Filial i farfars fars skrädderi

Simrishamn

Filial i farfars fars skrädderi

På Kristi himmelfärdsdag öppnar Suzanne Rosengren en filial till Ystadbutiken Krizi i sitt sommarhus i Östra Hoby.

Lämnade finansvärlden och öppnade surflodge

Simrishamn

Lämnade finansvärlden och öppnade surflodge

Efter att ha bott i en folkabuss och flackat runt mellan Europas bästa surfstränder i några år har Måns Olofsson slagit ner bopålarna. Strax efter påsk öppnade han Österlen Coffee and Waves, ett surflodge och kafé i Kivik.