unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Simrishamn
  2. Tomelilla
  3. Ystad
  4. E-tidning
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
Nystartat

Bara det bästa är gott nog på nystartat charkuteri

Ulf och Anna Håkansson slog upp dörren till Sälshögscharken så sent som i höstas, men det goda ryktet har redan hunnit sprida sig och paret kan konstatera att starten gått långt över förväntan.
Ulf och Anna Håkansson köpte gården på adressen Sälshög 1205 för två år sedan och Ulf har själv gjort allt jobb med att bygga om det gamla kostallet till charkuteri. Just nu sker försäljningen av de egna produkterna från den lilla utlämningshallen. Utlämningsdagar och aktuellt utbud kommuniceras på Sälshögscharkens Facebooksida, Instagram eller telefon.
Ulf och Anna Håkansson köpte gården på adressen Sälshög 1205 för två år sedan och Ulf har själv gjort allt jobb med att bygga om det gamla kostallet till charkuteri. Just nu sker försäljningen av de egna produkterna från den lilla utlämningshallen. Utlämningsdagar och aktuellt utbud kommuniceras på Sälshögscharkens Facebooksida, Instagram eller telefon.
Foto: Hannah Andersson

Hemligheten bakom den lyckade satsningen stavas stort engagemang och lång erfarenhet. Ulf och Anna har tillsammans mer än 50 års erfarenhet från branschen.

Ulf började sin karriär på Scan 1983 och jobbade sedan på Ingelstad kalkon i 26 år. Först i styck och produktion, senare som kvalitetschef och produktionschef. Även Anna har jobbat många år i butiken på Ingelstad kalkon.

– Vi kompletterar varandra fantastiskt bra, konstaterar Anna.

Till en början är det dock Ulf som sköter charkuteriet och Anna kommer, i alla fall ett tag till, att jobba kvar på Haraldssons auktioner.

– Vi bygger upp verksamheten successivt. Det är viktigare för oss att det blir riktigt bra än att det går fort.

Samma devis lyder i arbetet med produkterna.

– Kvalitén är viktigast för oss, poängterar Ulf. Det finns många genvägar att gå, men vi väljer att prioritera tiden det tar att röka köttet långsamt och lägga de där extra kronorna på att få råvaror av högsta kvalitet, för det betalar sig flera gånger om i slutresultatet.

Något som uppskattas av kunderna.

– Nästan alla som kommer hit första gången gör det på rekommendationer, vilket förstås känns jättekul.

4 bilder
Ulf Håkansson vet vad han vill med sin verksamhet, men så har han också jobbat i branschen i snart fyrtio år. ”Hög kvalitet är nyckelordet för vår satsning!”
Råvaran till de egna produkterna levereras av Strömbecks gårdsslakteri. Utbudet varierar men omfattar bland annat hamburgare, köttbullar, rökt fläsk, leverpastej och korv.
Ulf Håkansson vet vad han vill med sin verksamhet, men så har han också jobbat i branschen i snart fyrtio år. ”Hög kvalitet är nyckelordet för vår satsning!”
Egna produkter produceras när tid ges, men till påsk är målet att erbjuda en spännande grill- och påskpåse till försäljning.
enlarge

Sälshögscharkens egna produkter utgör bara ungefär en tiondel av hela produktionen. Mest chark görs åt företagskunder.

– Stubbaröds lamm och Ebbatorps fågel har varit med oss sedan starten och vi gör även charkprodukter åt bland andra Appeltorps Lamm & Vilt och Tolånga 17. Vi har tillstånd för alla tama och vilda djur, och har nyligen inlett ett samarbete med Vita getens gårdsmejeri. Åt dem gör vi en spännande korv av getkött och företagets egna ost. Smaken kan beskrivas som en mix av lamm och vilt - jättegott, konstaterar Ulf.

Utvecklingspotentialen i företaget är stor.

– Jag skulle gärna vilja hålla kurser i framtiden och visst finns både butik och café i tankarna, men vi skyndar långsamt.