GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Biogasmackar i nya händer

OrangeGas har köpt upp biogasmackarna i Tomelilla och Simrishamn.
Publicerad 15 juli 2021
Håkan Rylander, ordförande för Biogas Ystad Österlen samt OG:s representanter Wijtze Bakker, Mats Ekelund och Mattias Johansson klipper bandet vid biogasmacken.
Håkan Rylander, ordförande för Biogas Ystad Österlen samt OG:s representanter Wijtze Bakker, Mats Ekelund och Mattias Johansson klipper bandet vid biogasmacken.
Foto: Johan Bentzel

Tankstationerna för biogas i Tomelilla och Simrishamn drevs tidigare av Biogas Ystad Österlen men har nu förvärvats av bolaget OrangeGas (OG), som expanderar kraftigt i Nederländerna, Tyskland och Sverige.

Det firades med en ceremoni i Tomelilla den första juli, då BYÖ:s ordförande Håkan Rylander symboliskt lämnade över nycklarna till OG Sveriges verksamhetschef Mattias Johansson.

OG har sedan länge en uttalad ambition att även satsa på andra fossilfria bränslen, såsom vätgas och el. Bolaget är övertygat om att det inte bara finns en hållbar lösning, utan flera.

– Här på Österlen har vi inga omedelbara planer att satsa på andra drivmedel, utan vi vill först och främst öka försäljningen av biogas. Men om nya behov uppstår har vi möjligheten att lägga till det, säger Mattias Johansson.

Det stämmer överens med BYÖ:s ursprungliga planer för tankstationerna, enligt Håkan Rylander:

– Vi har hela tiden sagt att man måste ha en hel palett av fossilfria bränslen att jobba med, men har inte själva haft de ekonomiska musklerna.

Johan BentzelSkicka e-post
Så här jobbar osterlenmagasinet med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.