unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Simrishamn
  2. Tomelilla
  3. Ystad
  4. E-tidning
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
Konst

Bortglömda tavelskatt visas

När Brösarps konsthall öppnade för 15 år sedan, var det med en utställning av John Stockwell. Nu firar konsthallen jubileet med att visa samma verk som när allt startade.
Bilden är en del av verket Flax. Utställningen visas 2 april-2 maj. Öppet i konsthallen 2/4 klockan 10-16, 3/4 - 5/4 klockan 12-16 och 10/4 - 2/5, lördag-söndag klockan 12-16.
Bilden är en del av verket Flax. Utställningen visas 2 april-2 maj. Öppet i konsthallen 2/4 klockan 10-16, 3/4 - 5/4 klockan 12-16 och 10/4 - 2/5, lördag-söndag klockan 12-16.
Foto: Press

John Stockwell är en internationellt känd konstnär, som genom åren haft ett stort antal utställningar i sitt hemland USA och i flera länder i Europa. Han och hans familj bor numera på Österlen, ett landskap som han har tagit till sitt hjärta. Han inspireras av fälten, fruktodlingarna, havet och backarna, som allt finns nära hemmet. Han är intuitiv och passionerad i sitt målande.

I sin första utställning på Brösarps konsthall ställde John Stockwell ut sju stora målningar inspirerade av de vackra fälten ner mot Vombsjön i den trakt, där han och hans familj bodde vid den tiden.

När tavlorna efter utställningen plockats ner, uppstod problem med transporten till ateljén. John Stockwell erbjöds då av Anders Cederberg på Brösarps Gästgifveri att förvara tavlorna i den av honom nyinförskaffade före detta banken i Brösarp. Med de ständiga tankarna på nästa verk ”glömdes” dessa sju tavlor, som nu bott i bankvalvet i 15 år. När konsthallen i år firar sitt 15-årsjubileum, passar det bra att fira detta med samma verk, som när allt startade.