GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Kurser

Brett kursprogram för små grupper på Ecotopia

Matlagning, odling och örtvandringar, men även tinyhouse och halmbalshusbygge, står på programmet när kunskapscentrat Ecotopia i Bondrum bjuder in till kurs i vår och sommar.
Vilda ätbara växter är ett tema som återkommer - och uppskattas. Även i år ges det flera workshops där deltagarna, efter att ha botaniserat på gården, tillagar och äter maten som de lagat tillsammans. Kursledare den 19 juni är Liga Appelgren, känd för sina hampaprodukter. Foto: Liga Appelgren
Vilda ätbara växter är ett tema som återkommer - och uppskattas. Även i år ges det flera workshops där deltagarna, efter att ha botaniserat på gården, tillagar och äter maten som de lagat tillsammans. Kursledare den 19 juni är Liga Appelgren, känd för sina hampaprodukter. Foto: Liga Appelgren
Foto: Press

– Vi värnar om våra kursdeltagares säkerhet och följer noggrant myndigheternas bestämmelser, men det innebär även att kurserna blir snabbt fullbokade, så ett tips är att anmäla i god tid, säger Karin Malmgren
 som driver Ecotopia Österlen
.

Vilda ätbara växter är ett tema som återkommer. Krögaren och kocken Anita Zieme från Börringekloster inleder våren med en Ogräsworkshop den 21 april. Milla och Johan från EKA gården i Vitaby leder två matlagningskurser den 16 maj respektive 5 september. Kursledare den 19 juni är Liga Appelgren, känd för sina hampaprodukter.

Först ut bland vårens helgkurser är ”Grundkurs i ekologisk odling” som leds av Åke Wikström, från Solgläntan Hållbar Hälsa, den 23-25/4. Med anledning av det stora odlingsintresset ges denna kurs även 21-23 maj och eventuellt också i oktober.

Den 28-30 maj är Åke tillbaka med en grundkurs i permakultur - designvetenskap för ett hållbart samhälle.

Den 8 maj leder Karin Malmgren själv en framtidsverkstad på Ecotopia.

– Framtidsverkstaden bygger på min bok ”Systemstopp – Omstart till en hållbar framtid” och belyser dagens paradigmskifte från olika vinklar.

Framtidsverkstad blir det även den 7-11 augusti. Deltagarna får under ledning av Karin Malmgren, Petra Henriksson och Johan Alexandersson bygga sina egna individuella visioner genom självreflekterande, kreativa och visionerande övningar, mindfulness och yoga, frigörande rörelser och möten med naturen.

Överlevnadsinstruktören Martin Olsson från Åhus ger den 10-11 augusti en kurs i överlevnadskunskap.
Överlevnadsinstruktören Martin Olsson från Åhus ger den 10-11 augusti en kurs i överlevnadskunskap.
Foto: Press

Örtvandringar blir det den 15/5, 13/6 och 5/9, tillsammans med Catharina Ehlo. Den 14 augusti håller Catharina även en introduktionskurs i örtmedicin och den 15 augusti en fortsättningskurs i örtmedicin. Den 18 och 19 september är hon tillbaka med en grund- och en fortsättningskurs i naturlig djursjukvård.

Årets kursprogram på Ecotopia bjuder på två tillfällen att lära sig mer om halmbalshus. Arkitekt John Helmfridsson ger kurs i hur man bygger hus med halmbalar både den 3-6/6 och 31/9 – 3/10. Men redan den 13-15 maj inspirerar Ajuna Möller och Molle Nifkin i sin kurs till att bygga sitt eget hållbara tinyhouse.

Den 12 juni och 11 september gästar skogsbadsguiden Helena Johard Ecotopia. Hon lär ut om den japanska traditionen Shinrin Yoku eller skogsbad, där man under en långsam vandring fördjupar sina sinnen i skogens atmosfär.

Ett hampaevent som handlar om framtidens klimatsmarta kulturgröda, lett av David Appelgren, blir det den 17 juli.

Lappa och laga står på schemat den 7 augusti när Maria Åkesdotter håller i en återbruksworkshop.

Maria Attström återvänder till Ecotopia för en kurs i miljövänligt måleri den 7 augusti. Hon håller även en workshop i lerputsning 14-15/8.

Musikprojektet Härvaro och EKA-gården bjuder in till eventet ”Stammen – En lekfull och hjärtöppnande resa i gemenskap” den 31/7. En glädjefylld heldag med sång, dans och fria rörelser.

Hösten inleds med en Hälsoretreat ledd av Benny Ottosson den 24-26 september. Deltagarna får tips om hur de kan öka din motståndskraft mot livets utmaningar och samtidigt må bättre.

Ecotopia ligger vid väg 19 mellan Brösarp och Skåne Tranås. Mer information om vårens och sommarens program finns kunskapscentrats hemsida.