GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Buzz Stop bjuder in till nya trädgårdskonserter

När Maria Anderberg bjuder in till trädgårdskonserter för andra sommaren i rad blir det både beprövade kort och en och annan gris i säcken. Det borgar för spännande musikaliska upplevelser i Norra Björstorp.
Publicerad 24 juni 2021
Scenen ska städas och den stora, tjocka grenen sågas av. Sedan är den lilla scenen i Maria Anderbergs trädgård redo för årets konserter.
Scenen ska städas och den stora, tjocka grenen sågas av. Sedan är den lilla scenen i Maria Anderbergs trädgård redo för årets konserter.
Foto: Johan Bentzel

I hela sitt liv har Maria Anderberg sysslat med kultur i olika former, varav musik är en. I och intill sitt hem i Norra Björstorp, där hon har bott i 32 år, har hon en rad projekt på gång.

Buzz är det namn som hon använder på både sin Youtubekanal (Buzz TV) och sin podcast (Buzz Talk). Platsen där allt händer kallar hon för Buzz Stop. Gården med dess närmaste omgivningar är lite av Maria Anderbergs personliga lekplats – och hon bjuder gärna in andra att delta.

– I den här trädgården har jag haft både gycklare och världens bästa Shakespeareskådespelare. Det har hänt grejor här hela tiden, säger hon.

Förra sommaren började hon med trädgårdskonserter och det blev så lyckat att konceptet är tillbaka i år. Med hjälp av en granne har hon byggt en liten scen under det enorma krikonträdet på tomten. Tanken är att hålla det personligt och intimt.

– Jag kommer aldrig att släppa mer än 50 biljetter, pandemi eller inte.

De flesta som uppträder under sommaren är artister som Maria Anderberg känner eller musiker som hon är nyfiken på. Till den sistnämnda kategorin hör Österlenbandet Cactai Road, som spelar den 16 juli. Två kvällar blir det även nattbio.

På premiären den fjärde juli spelar Cissi Landén, medan avslutningen den femte september gästas av Traveling John, som John Dunsö numera kallar sig. Han är ett kärt återseende.

– När han spelade här förra året var det en sinnessjukt magisk kväll. Jag får gåshud bara jag tänker på det.

Däremellan spelar Maria Anderbergs eget band The Hillbilly Misfits, Jennifer Saxell, Maria Blom, Kivas, Annika Fehling Trio, Malm On Burnside, Gotte & Birgersson, Anders F Rönnblom och Nilles. De två sistnämnda kräver båda ett särskilt omnämnande – av diametralt olika skäl.

Anders F. Rönnblom är sommarens storbokning. Han är inte minst känd för låten ”Det är inte snön som faller” och firar 60 år som artist.

Nilles har Maria Anderberg ingen aning om vem eller vilka det är, men hon föll för humorn och galenskapen i mejlkonversationen med personen bakom.

– Jag vet inte om det är en totalkatastrof eller till och med någon jag känner. Men jag har säkrat upp lite och sagt att det är barbeque med nattbio efteråt.

Konserterna hålls ömsom klockan 16, ömsom klockan 20. Ibland åtföljs de av samtal på scenen och filmas för att sändas på Youtube.

Detaljerat program finns på Buzz Stops hemsida. Förköp rekommenderas, men i mån av plats går det även att köpa biljetter ”på dörren”, fast då till ett aningen dyrare pris.

Johan BentzelSkicka e-post
Så här jobbar osterlenmagasinet med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.