GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Digitalt öppet hus når fler

Pandemin satte käppar i hjulet för Österlens folkhögskolas traditionsenliga öppna hus, men istället för att fokusera på hindren, såg skolan möjligheten att skapa ett digitalt material som kan nå ut till ännu fler.
Filmerna och den virtuella rundturen finns att se på Tomelilla folkhögskolas hemsida.
Filmerna och den virtuella rundturen finns att se på Tomelilla folkhögskolas hemsida.

Varje år tar Österlens folkhögskola i Tomelilla emot många besökare för studiebesök och prova på. På våren brukar skolan dessutom bjuda in till ett uppskattat öppet hus. Det sätter pandemin stopp för i år.

– Vi har fått tänkt om och varit lite kreativa, konstaterar Diane Karakitsos, marknadsansvarig, och berättar att skolan i år satsar på ett digitalt öppet hus.

Den digitala lösningen består av en virtuell rundtur på skolan och en serie filmer med skolans personal och elever.

Den virtuella rundturen färdigställdes redan förra sommaren. Tekniken som används är View 360 och genom att klicka sig fram på skärmen kan alla som är nyfikna se sig om i skolans lokaler.

Skolan, samt alla kurser och utbildningar som startar hösten 2021, presenteras dessutom av personalen i en serie Youtube-filmer. All information om utbildningarna finns även i text.

Det digitala öppna huset startade den 22 mars och håller på till den 30 april.