unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Erlö är dubbelt aktuell

Skicklige organisten Sven-Erik Erlö är dubbelt aktuell. Den 19 september ger han en konsert i Fågeltofta kyrka och nyligen gav han ut ”Åtta feststycken”, en samling folkmelodier arrangerade för orgel.
Sven-Erik Erlö är aktuell med både nyutgivna nothäftet ”Åtta feststycken” och en konsert. Orgelkonserten ”Pomp and circumstance” ges i Fågeltofta kyrka den 19 september klockan 16.00.
Sven-Erik Erlö är aktuell med både nyutgivna nothäftet ”Åtta feststycken” och en konsert. Orgelkonserten ”Pomp and circumstance” ges i Fågeltofta kyrka den 19 september klockan 16.00.
Foto: Hannah Andersson

Blott fyra år gammal lärde sig Sven-Erik Erlö spela piano på egen hand, inspirerad av sin mormor som var stumfilmspianist. 1957 tog han kantorsexamen och 1965 gick Sven-Erik ut musikhögskolan i Stockholm. 1973 gick flytten till Ystad och jobbet som organist.

En av höjdpunkterna från Sven-Eriks långa musikkarriär var när han 1994 gavs chansen att spela på världens största kyrkoorgel inför 1500 personer i Passau.

– Det var en fantastisk upplevelse! Orgeln i Mariakyrkan i Ystad har 35 register. Den här orgeln hade 237, berättar Sven-Erik.

Efter trogen tjänst i Ystad gick Sven-Erik i pension 2003, men att sluta spela orgel var inget alternativ.

– Musiken är mitt liv och allra bäst trivs jag när jag får lov att glädja andra med min musik!

På lördag får Sven-Erik chansen att göra just det, när han ger en konsert i Fågeltofta kyrka. Publiken kommer bland annat att få höra Fanfare for Nottingham av Naji Hakim och Nimrod av Edward Elgar, men även melodier från ”Åtta feststycken”.

”Åtta feststycken” är baserad på spelmansmelodier hämtade från olika delar av landet. Sven-Erik har inspirerats av sin far som spelade i ett spelmanslag tillsammans med vännerna.

– Min far spelade fiol och när han var på riktigt gott humör spelade vi tillsammans. Då njöt mor!

Nyutgivna nothäftet innehåller åtta festliga stycken arrangerade för orgel.

Är du nyfiken på Sven-Eriks musik finns inspelningar att se och höra på Youtube. Orgelkonserten ”Pomp and circumstance” ges i Fågeltofta kyrka den 19 september klockan 16.00. Begränsat antal platser.

Läs mer

Konsert och modevisning

Östra Hoby

Konsert och modevisning

Missade du konserten med musikalartisten Anna-Hanna Rosengren och pianisten och sångaren Emil Fredberg när de gästade Folkhemmet i Östra Hoby i juli? Då finns en ny chans onsdagen den 26 augusti klockan 18.30. Anmälan sker till annahannarosengren@gmail.com. Dagen efter klockan 18 ordnar Susanne Rosengren på Krizi höstmodevisning i lokalen.

Musikaliskt kosläpp för spelsugna saxofonister

Konsert

Musikaliskt kosläpp för spelsugna saxofonister

Sommarkompisarna och saxofonisterna Per Bäcker och Staffan Mårtensson sammanstrålar även denna sommar på Lönebostället i Gladsax. Den sistnämnde blåser toner ur en riktig raritet: en saxofon som en gång tillhörde jazzlegenden Stan Getz.

Spontana musikaliska äventyr skänker tröst

Musik

Spontana musikaliska äventyr skänker tröst

Spontanmusik har blivit kyrkomusikern Nadja Erikssons sätt att nå ut i coronatider. Hon tänker att musiken har en läkande kraft och skänker en välbehövlig glädje.

Sommarens konserter ställs in

Simrishamn

Sommarens konserter ställs in

Sommarens konserter på Ribbingsberg ställs in på grund av Covid-19. ”Vår konsertlokal bygger på närhet och gemenskap till musiken och konsten och vi kan inte chansa på hur läget kommer att vara i sommar” skriver Boel och Mats. ”Nästa år kommer vi att ladda för att åter välkomna fantastiska artister och publik till en sommar med glädje, musik och konst.”

Tomelilladagen ställs in

Tomelilla

Tomelilladagen ställs in

Tomelilladagen som skulle ägt rum den 23 maj ställs in. ”Vi har beslutat att ställa in på grund av de rådande omständigheterna med anledning av coronaviruset” låter Morgan Malmberg och Therese Bengtsson, Företagarna i Tomelilla, meddela.