unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Simrishamn
  2. Tomelilla
  3. Ystad
  4. E-tidning
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!

Ett ändamålsenligt bidrag

Lundaspexarna har donerat så pass generöst till Hasse & Tage-museet i Tomelilla att de nu föräras en egen betongrumpa.

Coronapandemin har varit svår för merparten av landets museer, så även för Tomelillas stora – men lilla – stolthet: Hasse & Tage-museet, som har fått hålla stängt.

Men museet har sträckt ut handen till medlemmar, vänner och kontakter i hopp om att de ska bidra till verksamhetens fortlevnad. Man kan dels stötta med valfritt belopp, dels köpa en minnesplakett med bidragsgivarens inskription på.

Man har också möjligheten att gå till historien på ett ännu mer hedervärt sätt i form av ett rumpavtryck i betong till allmän beskådan vid museet – helt i herrarna Alfredsons och Danielssons anda (eller ända).

För att hedras på detta stjärtliga vis krävs ett bidrag på 25 000 kronor, vilket motsvarar en månads drift av museet, och många har känt sig kallade. Lundaspexarna har swishat frikostigt och nu nått målet. Det betyder att de får sin betongrumpa.

Dessutom går Helsingkrona Gille i liknande baktankar och har anordnat en rumptombola i hopp om att nå den stipulerade summan.