unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Simrishamn
  2. Tomelilla
  3. Ystad
  4. E-tidning
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!

Färgsprakande vecka

Nästa vecka har det blivit dags att rulla ut den regnbågsfärgade mattan för besökarna till kulturhusets Regnbågsvecka, som arrangeras för fjärde året.
Lina Hesterman, Tobias Kralmark och Elise Tufvesson bjuder tillsammans med sina kollegor på Tomelilla kulturhus och Brösarps bibliotek in till en färgsprakande regnbågsvecka med aktiviteter för alla åldrar.
Lina Hesterman, Tobias Kralmark och Elise Tufvesson bjuder tillsammans med sina kollegor på Tomelilla kulturhus och Brösarps bibliotek in till en färgsprakande regnbågsvecka med aktiviteter för alla åldrar.
Foto: Hannah Andersson

Det var Tobias Kralmark som 2017 tog initiativet till den första regnbågshelgen.

– Jag möter många hbtq-ungdomar i mitt arbete på kulturskolan och får höra att de inte känner sig särskilt representerade i kommunen, berättar Tobias. Jag minns själv hur viktigt det var för mig när jag var ung att få se regnbågsflaggan vaja, därför ville jag göra något för att lyfta de här frågorna och drog igång den första regnbågshelgen.

Initiativet uppskattades och har blivit tradition. Nytt för i år är att programpunkterna inte bara tar plats i Tomelilla, utan även i Brösarp.

– Nytt är också att vi har programpunkter som riktar sig specifikt till våra vuxna besökare. Vi bjuder in dem till två olika aktiviteter; boktips med fika måndag klockan 14 och föreställningen ”Komma ut” med skådespelaren Viktor Flarkell tisdag klockan 18.30, berättar Lina Hesterman.

– Barnen bjuder vi in till drop-in-pyssel i regnbågens alla färger i både Tomelilla och Brösarp, berättar Elise Tufvesson.

Pysselverkstaden är öppen under bibliotekets öppettider 14/9-18/9. Från 6 år. Det ges även möjlighet att gå en tipsrunda på båda biblioteken med chans att vinna fina priser.

På måndag får barn från 8 år chansen att lära sig teckna serier med serietecknaren Henrik Rogowski. På Brösarps bibliotek klockan 15-17.

Nästa fredag, klockan 9.30 och 10.30 gästas biblioteket i Tomelilla av Mamma Måd med den spralliga konserten ”Olika barn leka bäst!”. För barn i åldrarna 3-5 år.

Föranmälan till ovan nämnda aktiviteter krävs.

– Nytt för i år är även att vi kommer att ta emot skolklasser med aktiviteter kopplade till regnbågstemat. Intresset har varit stort vilket är jättekul, säger Elise.