Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Från workshop om vilda växter till halmhusbygge

Ekologisk odling, halmbalshusbygge, mjölksyrning, örtvandring, retreat, vilda ätbara växter, frömöte, naturlig djurhälsa och hållbar ekonomi. Hösten kursutbud på Ecotopia spänner över ett brett område.
Den 29 oktober till 1 november ges tillfälle att lära sig mer om halmbalshus på Ecotopia.
Den 29 oktober till 1 november ges tillfälle att lära sig mer om halmbalshus på Ecotopia.
Foto: Mark Hanlon

Lördagen den 12 september är det dags för workshop med Agata Bielska och då är temat vilda ätbara växter. Deltagarna skördar vilda växter på Ecotopia som sedan tillagas. Dagen avslutas med en gemensam måltid.

Agata Bielska återvänder till Ecotopia den 4 oktober då hon håller en workshop om mjölksyrning som hon har specialiserat sig på.

Söndagen den 13 september är det dags för årets sista guidade visning. Då presenteras Ecotopias hållbara lösningar i naturlig miljö efter en introducerande föreläsning. På rundturen besöker man alla byggnader, förnyelsebara energilösningar och passerar alla zoner med vilda ätbara växter.

Den 1 oktober klockan 08.30 blir det en onlineföreläsning med Martin Behm och Emma Dalväg. ”Tänk att leva i en värld där det främsta målet är att bidra till människors och planetens välmående. Hur skulle det kunna se ut?” Just denna fråga besvarar dessa representanter från ECG (Economy of the common good) Sverige denna förmiddag.

Den 8 oktober startar höstens retreat för kvinnor på Ecotopia. Womens Re:Treat är ett yogaretreat i systerlig gemenskap som erbjuder möjligheten att möta sig själv på djupet och i sitt feminina flöde med andra systrar i en space av acceptans, trygghet och självkärlek.

Den 23 oktober kommer Åke Wikström från Solhällan Hållbar Hälsa för att leda sin andra grundkurs i år om hur man odlar ekologisk både i pallkragar, bäddar, växthus och på friland. Denna helg delar han med sig av sin gedigna yrkeserfarenhet och alla tips och goda råd till dig som planerar att odla ekologiskt nästa år eller redan gör det.

25 oktober håller omställningsgruppen som Ecotopia är engagerad i, uppbyggnaden av en lokal fröbank, ett öppet möte för alla intresserade. Föredragshållare är Lena Ansebo från Sjöbo och hennes föreläsning handlar om gröna kulturarv, äldre bevarade kulturväxter och fröinsamling. Eftermiddagen avrundas med att byta och dela med sig av sina fröer.

Experten på halmbalshusbygge Herbert Gruber med team bidrar till att Österlen lyser. Den 29 oktober till 1 november är det nämligen dags för kursen i halmbalshusbygge. Då kan man planera sitt eget halmhusbygge och prova på att bygga med halmbalar och lerklina. Den byggnad som planeras under vintern kan ju börja ta form till våren.

Höstterminen på Ecotopia avslutas med en yoga- och meditationsretreat i tystnad med Eva-Lotta Runfors den 13-15 november. Då ges möjlighet att släppa vardagens distraktioner och vända uppmärksamheten inåt.

Mer information om höstens program finns på Ecotopias hemsida.