unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
Cykel

Full fart på två hjul i populär MTB-skola

Första veckan i maj drog MTB Österlen CK igång sin mountainbikeskola i Smedstorp med fulla grupper. Förra tisdagen stod det avslutning med märkes- och diplomutdelning på schemat.
Hedda Sikland har fullt fokus på utmaningarna som ligger framför henne på pumptrackbanan. Deltagarna i MTB-skolan får träna teknik såväl på slät asfalt, som på pumptrackbanan och på de tre MTB lederna som klubben anlagt i skogspartiet norr om idrottsplatsen.
Hedda Sikland har fullt fokus på utmaningarna som ligger framför henne på pumptrackbanan. Deltagarna i MTB-skolan får träna teknik såväl på slät asfalt, som på pumptrackbanan och på de tre MTB lederna som klubben anlagt i skogspartiet norr om idrottsplatsen.
Foto: Hannah Andersson

På bara några veckor har de yngsta barnen lärt sig att stå på pedalerna med jämna fötter och våga cykla på pumptrackbanan, medan de äldsta gör trick som bunny hop och track stand. Det som förenar deltagarna i alla åldrar är glädjen över att susa fram på två hjul.

Carina Enbom är mamma till Robin och Rasmus Persson som går i miniridergrupperna.

– Det var Rasmus som började cykla och storebror som hakade på, berättar Carina. De tycker att det är fantastiskt roligt båda två, längtar efter träningskvällarna och har byggt egna ramper där hemma som de övar på. Det känns extra kul att Rasmus, som har ADHD, har hittat en sport som funkar för honom. Vi ser redan fram emot fortsättningen till hösten.

Casper Henriksson är en av deltagarna i den mer avancerade ridersgruppen.

– Jag cyklade i skogen, bara för skojs skull, innan jag började i MTB-skolan och har lärt mig jättemycket teknik på de här veckorna. Mellan träningstillfällena brukar jag cykla hit för att öva. Det finns mycket kvar att lära!

10 bilder
Sixten von Grothusen är en av MTB-skolans mest erfarna deltagare, som har imponerande kontroll över cykeln på pumptracken.
Avslutningskvällen till ära delades det ut kunskapsmärken och diplom. Thoa Jönsson förevigar barnen William och Benjamin.
Adrian Pålsson är en annan av MTB-skolans duktiga cyklister.
Theodor Eklinder från Tomelilla tycker det är jättekul att cykla MTB.
Intresset för cykelklubbens MTB-skola var stort redan från start och under våren har den engagerat omkring fyrtio deltagare i olika åldrar.
På bara några veckor har de yngsta barnen lärt sig att stå på pedalerna med jämna fötter och våga cykla på pumptrackbanan.
Adrian Pålsson är en av MTB-skolans duktiga cyklister.
Avslutningskvällen till ära delades det ut kunskapsmärken och diplom.
– Vårens MTB-skola har varit en testomgång för att undersöka intresset och prova upplägget, och vilken start vi fått! säger Gael Joly, ordförande MTB Österlen CK och en av ledarna. På bilden tillsammans med sin son Loic.
Sixten von Grothusen är en av MTB-skolans mest erfarna deltagare.
enlarge

Intresset för cykelklubbens MTB-skola var stort redan från start och under våren har den engagerat omkring fyrtio deltagare i olika åldrar.

– Vårens MTB-skola har varit en testomgång för att undersöka intresset och prova upplägget, och vilken start vi fått! säger Gael Joly, ordförande MTB Österlen CK och en av ledarna. Till hösten hoppas vi kunna utbilda våra ledare inför certifiering och efter sommaren drar vi igång igen med fler träningskvällar och grupper. Bland annat kommer vi att erbjuda en ren tjejgrupp och en mer avancerad träningsgrupp, berättar Gael. Eftersom intresset visat sig vara så stort söker vi dessutom fler ledare, så intresserade får gärna ta kontakt.

Läs mer

Sista veckan på Tobisviksbadet

Simrishamn

Sista veckan på Tobisviksbadet

Sommarvärmen verkar hålla i sig och det finns fortfarande chans att ta ett svalkande dopp på utomhusbadet i Simrishamn. Hammenhögsbadet har stängt för säsongen, men Tobisviksbadet håller öppet till den 23 augusti. Från den 24 augusti öppnar Korsavadshallen med inomhusbad, hallar och kiosk.

Solen sken på pristagarna

Firande

Solen sken på pristagarna

Utdelningen av Simrishamns kommuns kulturpris, idrottspris och föreningsledarstipendium har låtit vänta på sig, men förra onsdagen var det äntligen dags för pris- och stipendiemottagarna att kliva fram i solljuset för att ta emot sina utmärkelser.

Smedstorps marknad ställs in

Smedstorp

Smedstorps marknad ställs in

Smedstorps marknad, som ägt rum varje sommar i 137 år, ställs i år in på grund av covid-19. ”Marknaden lockar mycket folk och vi vill varken utsätta våra utställare, eller våra besökare, för några risker. Därför väljer vi att ställa in Smedstorps marknad i år” meddelar arrangörerna, Smedstorps brandkårs kamratförening och Smedstorps IF.

Kiviks moderna entreprenörer

Kivik

Kiviks moderna entreprenörer

Kiviksbygden är känd som ett entreprenörssamhälle. Fattigdomen gav i historisk tid grund för nya näringar och den begynnande turismen vid sekelskiftet 1900. Hur ser den nya tidens entreprenörskap ut? Sven Bladh berättar onsdagen den 27 maj klockan 18.30 på Äppelgården. Entré inklusive kvällsmacka. Kiviks museum är arrangör. Begränsat antal åhörare.

Familjedag på Jätteleden

Gröstorp

Familjedag på Jätteleden

Österlens museum har i projektet ”Se och vårda” anlagt en ny vandringsled i det forntida landskapet söder om Gröstorp. Söndagen den 31 maj klockan 11-14 bjuder museet in till familjedag vid Jätteleden. Följ med i jättens spår och lyssna till berättelser om jättar av olika slag. Max 40 deltagare. Föranmälan till museet krävs senast 27 maj.

Framflyttat fotbollsläger

Spjutstorp

Framflyttat fotbollsläger

Spjutstorps IF:s fotbollsläger som traditionsenligt brukar äga rum i samband med skolavslutningen är framflyttat. Det är med anledning av den rådande situationen med Covid-19 som föreningen har beslutat att flytta fram lägret. Årets fotbollsläger för barn- och ungdomar kommer istället att arrangeras den 4 – 6 september.S