unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Simrishamn
  2. Tomelilla
  3. Ystad
  4. E-tidning
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!

Högt betyg för Tomelilla

Tomelilla kommun har för första gången deltagit i Kommunkompassen och fått ett mycket gott resultat.
Tomelillas strategiska arbete med att vara en attraktiv arbetsgivare slår igenom i utvärderingen Kommunkompassen.
Tomelillas strategiska arbete med att vara en attraktiv arbetsgivare slår igenom i utvärderingen Kommunkompassen.
Foto: Tomelilla kommun

Det är SKR (Sveriges kommuner och regioner) som genomför Kommunkompassen som är ett verktyg för utvärdering som belyser hur väl kommuner fungerar som demokrati- och välfärdsaktörer, samhällsbyggare och arbetsgivare.

Den oberoende utvärderingen äger rum under flera dagar där utvärderarna genomför en rad intervjuer och går igenom styrsystemet, webbplats och andra kommunikationskanaler. Det är kommunen själv som beställer och väljer att genomföra Kommunkompassen. Resultatrapporten är ett redskap för fortsatt kvalitetsarbete och resultatet är också en del i utmärkelsen ”Sveriges kvalitetskommun”.

SKR har arbetat med Kommunkompassen i nästan två decennier och genomfört närmare 240 utvärderingar i 140 unika kommuner. En del kommuner har genomfört flera kommunkompasser, men detta var första gången för Tomelillas del. Utvärderingen ägde rum under början av november 2020 och nu är alltså analysen klar.

Tomelillas totala poäng är 497. Av de fem kommuner som hittills genomfört version 2020 av Kommunkompassen, är det enbart en kommun som fått bättre resultat (Varberg 504 p, har gjort tre kommunkompasser).

Resultatet vad gäller ”brukarens fokus”, ”chefs- och ledarskap samt medarbetarskap” och ”arbetsliv” hör till dem som hamnat över medelvärdet och där sticker det sistnämnda ut med hela tio poäng över medel.

- Det är kommunens starkaste område, säger Linda Nordberg, utvärderare SKR. Tomelillas strategiska arbete med att vara en attraktiv arbetsgivare slår igenom i utvärderingen. Det är en mycket bra utgångspunkt för att kunna utföra allt förändringsarbete som sker i kommunen.