unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Klassiker i modern tappning

Tomelilla Riksteaterförening bjuder in till en kick off inför säsongen med en föreläsning av Lars Walldow om operan Così fan tutti.
Den 27 september ges operan Così fan tutti i Teaterhallen Folkets Park, Tomelilla.
Den 27 september ges operan Così fan tutti i Teaterhallen Folkets Park, Tomelilla.
Foto: Johan Sundell

Den 27 september ges den klassiska operan Così fan tutti i modern tappning på Folkets Park i Tomelilla. Men redan den 21 september klockan 18.30 gästas Tomelilla Riksteaterförening av Lasse Walldov från Malmö Opera som kommer för att introducera Così fan tutti. Lasse lovar publiken att berätta allt de behöver veta om operan - från arbetet inför premiären 1790 till nyvunnen popularitet i vår tid. Tomelilla riksteaterförening presenterar även höstens program med teater, opera och konserter.

På söndagen klockan 18.00 är det sedan dags för Malmö Opera att inta scenen med Così fan tutti.

Två unga systrar låtsas att de låter sig luras av sina pojkvänner i en krass vadslagning om deras trohet. Kan man bara ta för sig av allt och komma undan med det? Vem lurar egentligen vem? Om unga människors ombytlighet, kärlekens osäkerhet och om hur lättpåverkade vi människor är.

Observera att biljett måste förbokas till både föreläsningen med Lars Walldow och operan Così fan tutti.

Läs mer

Musikaliskt kosläpp för spelsugna saxofonister

Konsert

Musikaliskt kosläpp för spelsugna saxofonister

Sommarkompisarna och saxofonisterna Per Bäcker och Staffan Mårtensson sammanstrålar även denna sommar på Lönebostället i Gladsax. Den sistnämnde blåser toner ur en riktig raritet: en saxofon som en gång tillhörde jazzlegenden Stan Getz.

Kul start på sommarlovet

Fotboll

Kul start på sommarlovet

Ett 70-tal killar och tjejer samlades förra tisdagen på Tomelilla IP för att kickstarta sommarlovet med MFF Sommarcamp. På schemat stod teknikträning och matcher, men framförallt härligt häng med nya kompisar.

Sommarens konserter ställs in

Simrishamn

Sommarens konserter ställs in

Sommarens konserter på Ribbingsberg ställs in på grund av Covid-19. ”Vår konsertlokal bygger på närhet och gemenskap till musiken och konsten och vi kan inte chansa på hur läget kommer att vara i sommar” skriver Boel och Mats. ”Nästa år kommer vi att ladda för att åter välkomna fantastiska artister och publik till en sommar med glädje, musik och konst.”

Sveriges Miljöbästa kommuner

Sydöst

Sveriges Miljöbästa kommuner

Tidningen Aktuell Hållbarhet har sedan 2009 genomfört en årlig rankning av kommunernas miljöarbete. Både Tomelilla och Ystad kommun återfinns bland de 20 bästa kommunerna i kategorin mindre städer/tätorter och landsbygdskommuner, där 136 kommuner ingår. Den 14 maj presenteras vilka kommuner som blir Sveriges Miljöbästa i de olika kategorierna.

Tomelilladagen ställs in

Tomelilla

Tomelilladagen ställs in

Tomelilladagen som skulle ägt rum den 23 maj ställs in. ”Vi har beslutat att ställa in på grund av de rådande omständigheterna med anledning av coronaviruset” låter Morgan Malmberg och Therese Bengtsson, Företagarna i Tomelilla, meddela.