unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Simrishamn
  2. Tomelilla
  3. Ystad
  4. E-tidning
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
Fotboll

Kul start på sommarlovet

Ett 70-tal killar och tjejer samlades förra tisdagen på Tomelilla IP för att kickstarta sommarlovet med MFF Sommarcamp. På schemat stod teknikträning och matcher, men framförallt härligt häng med nya kompisar.
Vincent Fazlagic och Antony Perez kampar om bollen under tisdagförmiddagens träning.
Vincent Fazlagic och Antony Perez kampar om bollen under tisdagförmiddagens träning.
Foto: Hannah Andersson

Efter ett svettigt förmiddagspass är det dags för lunchpaus. Mio Norrman, som till vardags spelar fotboll i Gärsnäs, och Antony Perez, som spelar i Rydsgård, låter sig väl smaka av varsin portion korv med mos. De är rörande överens om att det är kul med läger.

– Roligast är att skjuta skott, konstaterar Mio.

Hilda Eriksson och Wilma Ceder, som har sina hemmaklubbar i Sjöbo respektive Spjutstorp, hänger på motorikbanan under lunchpausen.

– Det är jättekul att vara på läger, säger Hilda.

7 bilder
Mio Norrman gör mål på Tony Ard. Det är ett gäng meriterade tränare med lång erfarenhet som delar med sig av sin kunskap under sommarfotbollen.
En armhävning för varje insläppt mål löd överenskommelsen och Tony Ard fick göra trettio. ”Jag är väldigt glad över att vara här, det här är ett fantastiskt projekt som lyfter intresset för fotbollen” säger Tony.
Under lunchpausen var det många som ville prova motorikbanans nya aktivitet, den populära bollsporten Gagaboll.
Wilma Ceder och Hilda Eriksson hänger på motorikbanan under lunchpausen. ”Bäst med lägret är chansen att få lära sig nya saker av duktiga tränare” säger Wilma.
Susanne Göransson och Tome Kackarovski håller i trådarna för MFF Sommarcamp i Tomelilla som arrangeras av Tomelilla IF i samarbete med Malmö FF för åttonde året. ”Det blir bara roligare för varje år. Nu är organisationen så inarbetad här i Tomelilla att vi kan koncentrera oss fullt ut på deltagarnas behov” säger Tome Kackarovski från akademin. Förutom en massa ny kunskap, är det viktigaste de får med sig härifrån glädjen för sporten!”
Årets MFF Sommarcamp i Tomelilla lockade ett 70-tal killar och tjejer.
På schemat stod teknikträning och matcher.
enlarge

Läs mer

Geggigt lopp blir virtuellt

Tomelilla. När Winter Cross Run, den populära löptävlingen på Svampabanan, arrangeras för sjätte gången blir det under annorlunda former. Istället för en folkfest väntar en individuell upplevelse för deltagarna.
Geggigt lopp blir virtuellt

Finalister från Tomelilla

Tomelilla. Den 16 november arrangeras Framtidsgalan som uppmärksammar personer som gör skillnad varje dag inom offentlig sektor. Flera av finalisterna arbetar i Tomelilla kommun.
Finalister från Tomelilla

Kaféföreståndare med konstnärlig ådra

Nyöppnat. För några veckor sedan slog Sasa Ivkovic Vojinovic upp dörrarna till Sasa's Hus på Torget i Tomelilla. I det kombinerade galleriet och kaféet ska kreativitet och skaparlust frodas.
Kaféföreståndare med konstnärlig ådra

Det svarta guldet i Andrarum

Andrarum. Lördagen den 11 juli bjuder kulturföreningen Christinas Wänner in till invigning av utställningen ”Det svarta guldet i Andrarum” på Christinehof slott. Samtidigt blir det boksläpp för Gert Lagerstedts bok om Andrarums alunbruk. Klockan 13.00-14.00.
Det svarta guldet i Andrarum

De tar trendig hälsodryck från LA till Brösarp

Tomelilla. Nu har Kombucha, trenddrycken som dricks av både Hollywoodstjärnor och hälsoprofiler, nått Österlen. I en svartmålad lagerlokal bakom Vägstationen i Brösarp har Charlotte von Arnold och Salomon Anaya nyligen startat Kombuchabryggeriet Scobybaby.
De tar trendig hälsodryck från LA till Brösarp

Smedstorps marknad ställs in

Smedstorp. Smedstorps marknad, som ägt rum varje sommar i 137 år, ställs i år in på grund av covid-19. ”Marknaden lockar mycket folk och vi vill varken utsätta våra utställare, eller våra besökare, för några risker. Därför väljer vi att ställa in Smedstorps marknad i år” meddelar arrangörerna, Smedstorps brandkårs kamratförening och Smedstorps IF.
Smedstorps marknad ställs in

Med barnrätt på schemat

Skola. Lek, rörelse, film och diskussioner stod på schemat för barnen på Tryde friskola förra onsdagen när det hade blivit dags för premiären av en ny tradition, den årliga barnrättsdagen.
Med barnrätt på schemat

Gullviveloppet ställs in

Brösarp. Andrarums IF, som är arrangör för Gullviveloppet, meddelar att årets lopp tyvärr måste ställas in med anledning av Folkhälsomyndighetens restriktioner på grund av Covid-19. Motionsloppet Gullviveloppet arrangeras varje år på Kristi Himmelfärdsdagen med start och mål vid Brösarps skola.
Gullviveloppet ställs in

Sveriges Miljöbästa kommuner

Sydöst. Tidningen Aktuell Hållbarhet har sedan 2009 genomfört en årlig rankning av kommunernas miljöarbete. Både Tomelilla och Ystad kommun återfinns bland de 20 bästa kommunerna i kategorin mindre städer/tätorter och landsbygdskommuner, där 136 kommuner ingår. Den 14 maj presenteras vilka kommuner som blir Sveriges Miljöbästa i de olika kategorierna.
Sveriges Miljöbästa kommuner

Tomelilladagen ställs in

Tomelilla. Tomelilladagen som skulle ägt rum den 23 maj ställs in. ”Vi har beslutat att ställa in på grund av de rådande omständigheterna med anledning av coronaviruset” låter Morgan Malmberg och Therese Bengtsson, Företagarna i Tomelilla, meddela.
Tomelilladagen ställs in

Framflyttat fotbollsläger

Spjutstorp. Spjutstorps IF:s fotbollsläger som traditionsenligt brukar äga rum i samband med skolavslutningen är framflyttat. Det är med anledning av den rådande situationen med Covid-19 som föreningen har beslutat att flytta fram lägret. Årets fotbollsläger för barn- och ungdomar kommer istället att arrangeras den 4 – 6 september.S
Framflyttat fotbollsläger