unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Simrishamn
  2. Tomelilla
  3. Ystad
  4. E-tidning
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
Nysatsning

Maria skapar mötesplats dit alla är välkomna

Med visionen att skapa en mötesplats för mentalt och fysiskt välmående väcker Maria Samuelsson liv i sitt slumrande företag LivsVärket. Satsningen har redan hittat lokal i Tomelilla.
En mötesplats för alla är vad Maria Samuelsson vill skapa i Body Gallerians gamla lokal på Skolgatan i Tomelilla. Maria har bara haft tillträde till lokalen i några få dagar när Österlenmagasinet kommer på besök och hon håller som bäst på att känna in sig i den 380 kvadratmeter stora lokalen.
En mötesplats för alla är vad Maria Samuelsson vill skapa i Body Gallerians gamla lokal på Skolgatan i Tomelilla. Maria har bara haft tillträde till lokalen i några få dagar när Österlenmagasinet kommer på besök och hon håller som bäst på att känna in sig i den 380 kvadratmeter stora lokalen.
Foto: Hannah Andersson

Många känner Maria Samuelsson från rollen som brukarinflytandesamordnare i Sydöstra Skåne. Ett arbete för vilket hon blev nominerad till priset Årets Känslovisionär i höstas.

BISAM är en funktion som avvecklades vid årsskiftet, vilket öppnat upp möjligheten för Maria att blåsa nytt liv i ett annat livsverk, nämligen LivsVärket.

Fram till 2012 drev Maria LivsVärket på Storgatan i Simrishamn. Då som hantverksbutik, massagemottagning och mötesplats.

– Kvinnorna som lärde känna varandra genom en av mina trivselträffar träffas fortfarande idag, tio år senare, berättar Maria.

En mötesplats är precis vad hon vill skapa i LivsVärkets nya lokaler i Tomelilla, men inte det enda. Den 380 kvadratmeter stora lokalen är Body Gallerians före detta, och det är tur att lokalen är stor, för Maria har stora planer för sin verksamhet.

– Men något som livet lärt mig är att inte ha för bråttom och det tänker jag inte ha den här gången. Jag har hyrt lokalen en tremånaders prövoperiod och får jag bra respons på min satsning så förlänger jag kontraktet.

Marias mamma Anja Nyberg driver LerAN´s Konsthantverk i Ystad och är en av påskmässans utställare.
Marias mamma Anja Nyberg driver LerAN´s Konsthantverk i Ystad och är en av påskmässans utställare.
Foto: Hannah Andersson

Marias plan är att driva egen verksamhet i huset, men även att hyra ut lokalen till andra organisationer och föreningar som behöver någonstans att mötas. Den rymmer dessutom sex mindre rum, möjliga att hyra på hel- eller deltid.

– Jag är själv diplomerad massör och kommer att erbjuda avslappningsmassage i lokalens fina spaavdelning.

Maria är även skrattyogainstruktör och kommer att bjuda in till skrattyoga i den före detta träningslokalen.

– De stora ytorna kommer väl till pass, här är det lätt att hålla avstånd, konstaterar Maria.

En annan aktivitet som redan är inbokad är smyckestillverkning med Anne Gabor 23 och 30 mars.

– Det är svårt att starta upp aktiviteter i tider som dessa men jag har valt att satsa på fler tillfällen med färre deltagare.

Drömmen om ett återhämtningshus har Maria burit med sig i många år och den lever fortfarande. Tillsammans med två vänner har hon startat föreningen SamVärket för att i framtiden kunna driva projekt.

Premiären för LivsVärket äger rum i påsk.

– Då har jag bestämt mig för att bjuda in till en påskmässa med utställning av konstnärer och konsthantverkare i det stora samlingsrummet, pysselverkstäder i de mindre rummen och loppis i de gamla omklädningsrummen. Besökarantalet kommer självklart att begränsas och i entrén ingår fika.

Påskmässan kommer att vara öppen den 2-5 april mellan klockan 10-16 och Maria kommer de närmaste veckorna att ha fullt upp med att ställa i ordning lokalen.

– Jag är så glad över att ha fått tillgång till den här lokalen genom en fastighetsägare med hjärtat på rätta stället, säger Maria. Jag vill skapa ett sammanhang som inspirerar, både mig själv och andra, och jag är som sagt öppen för förfrågningar och förslag. Det ska bli spännande att se vart den här satsningen leder mig!