GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Marianne Ekholm Gunve firade prisnominerad roman

Den uteblivna släppfesten för Marianne Ekholms Gunves senaste roman har nu kompenserats rejält med en uppsluppen bokfest på Kåseholm.
Publicerad 24 juni 2021
Under intervjun med Susanna Popova medgav Marianne Ekholm Gunve att hon har saknat skrivlust under pandemin. Men bokfesten gav ny kraft och inspiration.
Under intervjun med Susanna Popova medgav Marianne Ekholm Gunve att hon har saknat skrivlust under pandemin. Men bokfesten gav ny kraft och inspiration.
Foto: Johan Bentzel

På grund av pandemin kunde Marianne Ekholm Gunve inte fira släppet av sin senaste bok ”Clarys krig”, som Österlenmagasinet tidigare har berättat om. Men hon har aldrig riktigt släppt tanken på att uppmärksamma romanen på något vis.

– Boken kan inte bara få leva sitt eget liv. Jag brukar skoja lite och säga att ”Clarys krig” behöver komma ut ur garderoben och visa sig offentligt.

Med en bokfest för knappt 50 personer på Kåseholms slott den 18 juni kunde Simrishamnsförfattaren äntligen få glädjas tillsammans med vänner och läsare.

Bokfestens program var mycket ambitiöst med musik, dryck, coronasäkrat tilltugg och en intervjustund med henne själv.

Moderator var den välrenommerade journalisten Susanna Popova.

– En del författare är väldigt blyga, men jag har en helt annan personlighet. Så jag tycker att sådant här är jätteroligt, säger Marianne Ekholm Gunve.

Det fanns dessutom många skäl till att fira. ”Clarys Krig” blev tidigare i år nominerad till Selmapriset, landets mest prestigefyllda utmärkelse för egenutgivna böcker, och Marianne Ekholm Gunve har nyligen fått två stipendier för sitt skrivande.

Båda de sistnämnda har koppling till hennes uppväxtstad Sandviken: Lars Bucans respektive Gunvor Göranssons kulturstipendium.

– Jag har baserat miljön i mina böcker på Sandviken, men jag kallar den inte så, för jag vill att den ska vara allmängiltig för hela landet.

Johan BentzelSkicka e-post
Så här jobbar osterlenmagasinet med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.