unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Medborgarlöften signerade

För att Tomelilla ska vara en trygg och säker kommun att bo och vistas i, samverkar kommunen och lokalpolisområde Ystad i brottsförebyggande och trygghetsskapande arbete. Nu har gemensamma medborgarlöften tagits fram och skrivits under.
Kommunstyrelsens ordförande Leif Sandberg och chefen för lokalpolisområde Ystad, Mats Cronhag med medborgarlöftena.
Kommunstyrelsens ordförande Leif Sandberg och chefen för lokalpolisområde Ystad, Mats Cronhag med medborgarlöftena.
Foto: Tomelilla kommun

En del av samverkan består av medborgarlöften som handlar om att lyssna på vad kommuninvånarna upplever är viktigt för att de ska känns sig trygga och säkra. Den 3 juni skrev kommunstyrelsens ordförande, Leif Sandberg, och chefen för lokalpolisområde Ystad, Mats Cronhag, under löftet till medborgarna.

- Tomelilla kommun har ett ständigt pågående samtal med lokalpolisen som vi är mycket nöjda över, säger Leif Sandberg, kommunstyrelsens ordförande.

Även chefen för lokalpolisområde Ystad, Mats Cronhag, poängterar vikten av ett fungerande samarbete:

- Det är väldigt viktigt att vi krokar arm med varandra för att kunna göra ett bra arbete. Tillsammans kan vi åstadkomma mer, säger han.

Genom en gemensamt framarbetad problembild och med stöd av trygghetsmätning 2019, medborgardialoger och trygghetsvandringar, är man i samverkan överens om nedanstående aktiviteter inom trygghetsskapande och brottsförebyggande arbete.

Tomelilla kommun och lokalpolisområde Ystad ska:

• Under 2020 arbeta med att öka den upplevda tryggheten för kommuninvånarna i Tomelilla kommun genom att vid varje genomförd trygghetsvandring välja två föreslagna aktiviteter som ska genomföras/åtgärdas under året av polis och kommun.

• Långsiktigt och i samverkan mellan socialtjänst och polis fortsätta med oanmälda hembesök för barn upp till 18 år, i syfte att identifiera riskfaktorer och öka skyddsfaktorer.

• Genom utvalda genomförda aktiviteter från trygghetsvandringar öka tryggheten för kommuninvånarna.

• Genomföra oanmälda hembesök och tillsammans med individen och dennes familj identifiera riskfaktorer och öka skyddsfaktorer.

Läs mer

Från workshop om vilda växter till halmhusbygge

Tomelilla

Från workshop om vilda växter till halmhusbygge

Ekologisk odling, halmbalshusbygge, mjölksyrning, örtvandring, retreat, vilda ätbara växter, frömöte, naturlig djurhälsa och hållbar ekonomi. Hösten kursutbud på Ecotopia spänner över ett brett område.

Årets utomhuskonstverk: ”Trädgårdsmästaren”

Olseröd

Årets utomhuskonstverk: ”Trädgårdsmästaren”

Fram till den siste september visas skulpturen ”Trädgårdsmästaren” av Anna Stake på Olseröds Konsthall. Skulpturen som är av linoljebränt järn är tillverkad på Lammhults gjuteri i Småland. Enligt konstnären handlar den om årstiderna och upprepning.

Anders och Måns på turné

Show

Anders och Måns på turné

I höst fortsätter turnén med humorduon Anders och Måns showvariant av succéprogrammet ”Så funkar det”.

Hjälp fås genom app

Simrishamn

Hjälp fås genom app

Tomelilla kommun har sedan några månader använt appen Nyby för att koppla samman invånare som behöver hjälp med kvalificerade resurspersoner som vill bidra.

Vill få bukt med krångel

Simrishamn

Vill få bukt med krångel

En del av invånarna och företagen i Tomelilla kommun tycker att det är onödigt krångligt att ha kontakt med Tomelilla kommun. För dem lanseras nu Krångelportalen.

Jazzfestival trotsar corona

Simrishamn

Jazzfestival trotsar corona

Alla stora jazzfestivaler i Europa har ställt in i sommar. Men Ystad Sweden Jazzfestival väljer en annan väg.