1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Medborgarlöften signerade

För att Tomelilla ska vara en trygg och säker kommun att bo och vistas i, samverkar kommunen och lokalpolisområde Ystad i brottsförebyggande och trygghetsskapande arbete. Nu har gemensamma medborgarlöften tagits fram och skrivits under.
Kommunstyrelsens ordförande Leif Sandberg och chefen för lokalpolisområde Ystad, Mats Cronhag med medborgarlöftena.
Foto: Tomelilla kommun

En del av samverkan består av medborgarlöften som handlar om att lyssna på vad kommuninvånarna upplever är viktigt för att de ska känns sig trygga och säkra. Den 3 juni skrev kommunstyrelsens ordförande, Leif Sandberg, och chefen för lokalpolisområde Ystad, Mats Cronhag, under löftet till medborgarna.

- Tomelilla kommun har ett ständigt pågående samtal med lokalpolisen som vi är mycket nöjda över, säger Leif Sandberg, kommunstyrelsens ordförande.

Även chefen för lokalpolisområde Ystad, Mats Cronhag, poängterar vikten av ett fungerande samarbete:

- Det är väldigt viktigt att vi krokar arm med varandra för att kunna göra ett bra arbete. Tillsammans kan vi åstadkomma mer, säger han.

Genom en gemensamt framarbetad problembild och med stöd av trygghetsmätning 2019, medborgardialoger och trygghetsvandringar, är man i samverkan överens om nedanstående aktiviteter inom trygghetsskapande och brottsförebyggande arbete.

Tomelilla kommun och lokalpolisområde Ystad ska:

• Under 2020 arbeta med att öka den upplevda tryggheten för kommuninvånarna i Tomelilla kommun genom att vid varje genomförd trygghetsvandring välja två föreslagna aktiviteter som ska genomföras/åtgärdas under året av polis och kommun.

• Långsiktigt och i samverkan mellan socialtjänst och polis fortsätta med oanmälda hembesök för barn upp till 18 år, i syfte att identifiera riskfaktorer och öka skyddsfaktorer.

• Genom utvalda genomförda aktiviteter från trygghetsvandringar öka tryggheten för kommuninvånarna.

• Genomföra oanmälda hembesök och tillsammans med individen och dennes familj identifiera riskfaktorer och öka skyddsfaktorer.

Läs mer

Simrishamn

Musikaliska möten och veganska matupplevelser

Tastecelebration Residence i Andrarum lockar i sommar med både andlig och lekamlig spis. Från Isabel Brummers veganska paradrätter till sång- och musikunderhållning med bland andra Cohen-tolkaren Janerik Lundquist.

Tomelilla

De tar trendig hälsodryck från LA till Brösarp

Nu har Kombucha, trenddrycken som dricks av både Hollywoodstjärnor och hälsoprofiler, nått Österlen. I en svartmålad lagerlokal bakom Vägstationen i Brösarp har Charlotte von Arnold och Salomon Anaya nyligen startat Kombuchabryggeriet Scobybaby.

Ystad

Charlotte Berlins museum öppet

Charlotte Berlin föddes i Ystad 1841 och levde där fram till sin död 1916. År 1881 köpte hon huset på Dammgatan, där Charlotte Berlins museum finns idag. Museet är öppet varje dag 22 juni - 6 september. Visning varje hel timme klockan 11.00, 12.00, 13.00, 14.00, 15.00 och 16.00. Entréavgiften betalas i museibutiken.

Simrishamn

Åhusentreprenör öppnar glasskiosk i fiskestugan

Simrishamns fiskestuga i Tobisvik hyser numera inte bara Simrishamns Dartförening. Sedan förra helgen finns här även en glasskiosk.

Simrishamn

Surfakademin till Österlen

Sedan 2006 har Jens Holmer, Peter Sahlberg och kollegorna på Surfakademin lärt över 10 000 svenskar att dansa på vågorna i Biarritz, Galicien, Kalifornien och Costa Rica. När Coronaviruset slog till och alla resor ställdes in fick duon tänka om.

Simrishamn

Lämnade finansvärlden och öppnade surflodge

Efter att ha bott i en folkabuss och flackat runt mellan Europas bästa surfstränder i några år har Måns Olofsson slagit ner bopålarna. Strax efter påsk öppnade han Österlen Coffee and Waves, ett surflodge och kafé i Kivik.