GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Meröppet även i Tomelilla

Nu är även huvudbiblioteket i Tomelilla ett så kallat meröppet bibliotek. Från den 1 juni kan besökare som checkat ut en personlig meröppet-tagg besöka biblioteket alla dagar mellan klockan 8-21.
Tomelilla • Publicerad 10 juni 2021
Nu är alla bibliotek i Tomelilla kommun meröppna. Ros-Marie Stjernfeldt, enhetschef kultur och fritid, visar Tomelilla biblioteks meröppet-ingång som besökarna hittar till vänster om huvudentrén, runt hörnet av konsthallen.
Nu är alla bibliotek i Tomelilla kommun meröppna. Ros-Marie Stjernfeldt, enhetschef kultur och fritid, visar Tomelilla biblioteks meröppet-ingång som besökarna hittar till vänster om huvudentrén, runt hörnet av konsthallen.
Foto: Hannah Andersson

Samtliga bibliotek i Tomelilla kommun är nu meröppna. Satsningen startade ute i byarna. Biblioteket i Onslunda blev, som det första i kommunen, meröppet 2017. Året därpå kom tjänsten till Brösarp och 2019 anslöt Smedstorp.

– Det har fungerat jättebra och är en satsning som blivit väldigt väl mottagen av våra besökare, berättar Ros-Marie Stjernfeldt, enhetschef kultur och fritid. Tillgängligheten ökar för allmänheten när man kan besöka biblioteken även utöver de bemannade öppettiderna och vi har sett att såväl utlåningen som besöken har ökat på våra meröppna bibliotek.

Ros-Marie har tillsammans med en grupp medarbetare på biblioteket förberett satsningen på huvudbiblioteket genom att bland annat göra studiebesök på bibliotek i andra kommuner.

Lanseringsdatumet blev en aning senarelagt på grund av pandemin.

– Men nu när vi öppnat upp biblioteket fullt igen kände vi att det var läge att även dra igång med meröppet.

Nya meröppetanvändare behöver komma in till biblioteket under bemannade öppettider för att underteckna ett avtal och få en tagg. Du måste ha fyllt 18 år för att kunna bli meröppetanvändare och glöm inte att ta med din legitimation.

Under meröppet kan besökarna låna och lämna tillbaka böcker, hämta reserverade böcker, använda datorerna samt läsa dagstidningar och tidskrifter.

Biblioteket i Tomelilla är meröppet alla dagar klockan 8-21. Högtalarsystemet varnar i god tid innan biblioteket stänger för kvällen.

Satsningen påverkar inte de bemannade öppettiderna som är oförändrade.

Hannah AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar osterlenmagasinet med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.