unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Mikaeli marknad ställs in

Mikaeli marknad, som skulle ägt rum i centrala Tomelilla den 22 oktober, ställs in.
Den traditionella höstmarknaden i Tomelilla är inställd.
Den traditionella höstmarknaden i Tomelilla är inställd.
Foto: Mark Hanlon

På grund av att risken för spridning av covid-19 fortfarande är aktuell ställs den traditionella höstmarknaden Mikaeli marknad, som brukar äga rum i slutet av oktober, in.

– Vi valde att hantera frågan redan nu för att framförallt ge näringsidkarna som tänkt medverka besked i god tid, säger Marie Ståhlbrand (M), kultur- och fritidsnämndens ordförande.

Ordförandebeslut togs i samråd i kultur- och fritidsnämndens presidium då det bedömdes som angeläget.

Marknadstraditionen är mycket lång i Tomelilla. Tidigare under året ställdes också Tomelilla marknad in, vilket Marie Ståhlbrand då beskrev som ett rationellt men känslomässigt svårt beslut.

– Också Mikaeli marknad betyder mycket för många, inte minst är det en mötesplats för kommuninvånare och besökare, säger Marie Ståhlbrand.

– Men just därför behöver detta beslut tas då vi inte vill medverka till folksamlingar. 2020 är inte som andra år vi upplevt och vi måste agera därefter.

Läs mer

Säsongsfinal på slottet

Simrishamn

Säsongsfinal på slottet

På söndag är det säsongsfinal på Christinehofs slott och då välkomnas besökarna till ett späckat berättarprogram som äger rum både inne och ute.

Minimuseum invigdes

Simrishamn

Minimuseum invigdes

Med bandklippning och tal av Österlens museums chef Lena Alebo och Olle Månsson invigdes förra torsdagen ett sjöfartshistoriskt minimuseum i Simrishamn.

Emelie har skrivit om att mista sin mamma

Simrishamn

Emelie har skrivit om att mista sin mamma

I dagarna släpps antologin ”När mammor dör” där 31 döttrar mellan 18 och 77 år öppet och ärligt berättar om sorgen och livet efter förlusten av sina mödrar. Emelie Hill Dittmer, journalist och skrivpedagog i Gladsax, bidrar med en av texterna.

Klassrummet flyttade ut i naturen för en dag

Simrishamn

Klassrummet flyttade ut i naturen för en dag

Förra tisdagen hade yrkeseleverna på Österlengymnasiet friluftsdag och de kunde knappast ha bett om bättre väder.

Kulturpark Österlen tar in på Hammenhögs gästis

Simrishamn

Kulturpark Österlen tar in på Hammenhögs gästis

Fram till den 27 september visar konstföreningen Kulturpark Österlen verk av 10 konstnärer på Hammenhögs Gästgivaregård.

Donation väcker intresse för vatten och miljö

Natur

Donation väcker intresse för vatten och miljö

Årskurs 6 från Piratenskolan var först ut när de förra fredagen besökte Naturskolan Österlen i Kivik för en förmiddag på temat vatten. Totalt kommer 120 elever ges chansen att lära sig mer om vatten och miljö tack vare en donation av professor emeritus Åke Jönsson.