GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Regnbågsvecka på bibblan

Den 13-19 september firar Tomelilla bibliotek regnbågsvecka med författarbesök, workshop, boktips, och pyssel i regnbågens färger.
Tomelilla • Publicerad 9 september 2021
Tisdagen den 14 september klockan 18.00 gästar Tina Frennstedt, aktuell med nyutgivna boken Skärseld, Tomelilla bibliotek.  Föranmälan till författarkvällen krävs.
Tisdagen den 14 september klockan 18.00 gästar Tina Frennstedt, aktuell med nyutgivna boken Skärseld, Tomelilla bibliotek. Föranmälan till författarkvällen krävs.

Författaren och journalisten Tina Frennstedt är aktuell med tredje fristående delen i den prisbelönta deckarserien Cold Case. Tisdagen den 14 september klockan 18.00 gästar Tina Tomelilla bibliotek.

Böckerna i Cold Caseserien handlar om olösta brott kring Malmö och Österlen. När Tina växte upp i Lund var homosexualitet ganska osynligt och det saknades förebilder. I deckargenren är det fortfarande ovanligt med HBTQ-personer, men Cold Case-huvudpersonen Tess Hjalmarsson är lesbisk.

Onsdagen den 15 september klockan 17-19 blir det teckningsworkshop i normkritisk karaktärsdesign. Deltagarna får teckna karaktärer och figurer tillsammans med Henrik Rogowski. Henrik ger tips om hur man kan tänka i nya banor när det kommer till att skapa karaktärer, men också hur man kan använda symboler och färger för att på ett djupare sätt förmedla sin berättelse. Deltagare från 15 år är välkomna med sin föranmälan.

Veckan bjuder även på pyssel. Hämta ett broderikit för att brodera ett bokmärke med HBTQ+ och kärlekstema. I påsarna finns material och mönster som passar både vuxna och barn. Take away-påsarna kan hämtas på biblioteken i Tomelilla, Brösarp och Onslunda under regnbågsveckan 13/9-19/9 så länge lagret räcker.

Ta chansen att kamma hem ett finfint bokpaket genom att svara på frågorna i bibliotekets litterära tipsrunda. Tipsrundan sitter uppe under regnbågsveckan och du kan gå den på biblioteken i Tomelilla, Brösarp, Onslunda och Smedstorp.

Under veckan finns även bilderbokpåsar med regnbågstema för utlån. Reservera din bokpåse i kontakt med biblioteket.

Bibliotekets läsklubb för barn och deras vuxna läser en bok tillsammans ur genren kärlek.

Tisdagen den 14 september klockan 18.00 gästar Tina Frennstedt, aktuell med nyutgivna boken Skärseld, Tomelilla bibliotek. Föranmälan till författarkvällen krävs.

Hannah AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar osterlenmagasinet med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.