Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Inställt

Tomelilla marknad ställs in

Det står nu klart att årets Tomelilla marknad ställs in, liksom det traditionella nationaldagsfirandet.
Arkivbild från Tomelilla marknad som i år ställs in.
Arkivbild från Tomelilla marknad som i år ställs in.
Foto: Malin Palm

Risken för smittspridning av coronaviruset, och de restriktioner som finns, gör att kultur- och fritidsnämnden tagit detta beslut.

– Det är otroligt tråkigt att vi inte kan genomföra marknaden i år heller. Vi hoppas att situationen ser annorlunda ut till hösten så att Mikaeli marknad kan genomföras. säger Alexander Verweij Svensson (M), kultur- och fritidsnämndens ordförande.

Marknaden som har funnits i Tomelilla sedan 1871 skulle ha ägt rum i centrala Tomelilla under sommaren.

– Vi tog beslutet i god tid för att ge företag och knallar framförhållning för sina verksamheter. Både marknaden och nationaldagen är viktiga händelser i Tomelilla, där kommuninvånare och besökare möts över generationer för att umgås. Vi tror och hoppas att det finns en förståelse för beslutet baserat på hur vår omvärld ser ut just nu, säger Alexander.

Kultur- och fritidsnämnden har också tagit beslutet att ställa in det traditionella nationaldagsfirandet den 6 juni, som brukar äga rum på torget i centrala Tomelilla.