unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Simrishamn
  2. Tomelilla
  3. Ystad
  4. E-tidning
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!

Tomelillaföretagare fick pris vid digital ceremoni

Inte ens en pandemi kunde stoppa Tomelilla kommun från att dela ut sina näringslivspriser. Ceremonin skedde via Zoom i samband med kommunstyrelsens digitala möte den nionde december.
Jessica Buhre är otroligt glad över att ha utsetts till Årets Entreprenör i Tomelilla kommun, en utmärkelse som hon delar med alla sina anställda. Lite smolk i glädjebägaren är det att de i dessa pandemitider inte kan fira priset tillsammans, men förhoppningen är att ta igen det lite längre fram.
Jessica Buhre är otroligt glad över att ha utsetts till Årets Entreprenör i Tomelilla kommun, en utmärkelse som hon delar med alla sina anställda. Lite smolk i glädjebägaren är det att de i dessa pandemitider inte kan fira priset tillsammans, men förhoppningen är att ta igen det lite längre fram.
Foto: Johan Bentzel

När Tomelilla kommun delade ut årets näringslivspriser fick de nominerade delta via länk, vilket merparten också gjorde. Bara Talldungen saknades. I och för sig uppstod några mindre tekniska missöden, men i slutändan blev det ändå en värdig tillställning med uppsluppna pristagare.

Mest glädje visade nog Jessica Buhre, grundare av Jessica Buhre Städ & Fönsterputsning, som i konkurrens med Talldungen, utsågs till Årets Entreprenör.

Prismotiveringen löd: ”Med stor omtanke för sina kunder och alltid med människan i fokus utvecklar Jessica Buhre sitt företag. Hon gör stor skillnad för hela bygden, både för kunder och anställda.” Ord som verkligen värmde pristagaren.

Glädjen satt fortfarande i, när Österlenmagasinet sammanstrålade med henne på Torget i Tomelilla dagen därpå:

– Det känns riktigt roligt att bli uppmärksammad, eftersom städning är ett kvinnodominerat yrke, som kanske inte har jättehög status i mångas ögon.

quote
Jag är stolt över det jag gör.

Efter att ha drivit sitt företag på deltid under många år satsade Jessica Buhre fullt ut för fyra år sedan, då hon sade upp sig från sin anställning på Simrishamns sjukhus.

Expansionen gick snabbare än hon hade räknat med. Hon hade varken planerat för företagskunder eller anställda, men fick snart tänka om.

Många lokala företag efterfrågade hennes tjänster och redan efter några månader var det dags att anställa. I dag servar företaget långt över hundra privatpersoner och ett 20-tal företag.

Efter den senaste rekryteringsrundan i år har företaget åtta anställda och Jessica Buhre betonar att hon aldrig hade kunnat vinna entreprenörspriset utan medarbetarnas insatser.

– Jag månar om dem och vill att de ska ha bra anställningsvillkor. Vi är ett team. Alla har fasta anställningar, bilar och profilkläder. Det ska vara seriöst. Inte minst för att höja statusen på yrket. Jag är stolt över det jag gör och kan med rak rygg säga att jag städar. Alla blir glada över det arbete vi utför.

Jessica Buhre jobbar fortfarande själv aktivt ute hos kunderna. Hon vill inte att hennes roll enbart ska bli administrativ.

– Jag har kunder som jag har haft i elva år. Du kan själv tänka dig vilken relation man får då. Det finns en trygghet i att det alltid är jag som kommer.

Trots några mindre missförstånd och tekniska missöden gick det riktigt bra att i coronans tidevarv utföra en digital prisutdelning via Zoom.
Trots några mindre missförstånd och tekniska missöden gick det riktigt bra att i coronans tidevarv utföra en digital prisutdelning via Zoom.
Foto: Johan Bentzel

Kommunstyrelsen delade även ut pris till Årets Landsbygdsföretagare och Årets UF-företag. Vinnare i dessa kategorier var kalkonuppfödarna Pero och Milanca Cukics respektive Solveigs Sockerbageri och Equcenter.

Båda de sistnämnda framhölls som utmärkta UF-företag med smarta affärsidéer, medan paret Cukics verksamhet lyftes fram som ett fantastiskt exempel på ett landsbygdsföretag. Deras kalkonuppfödning är en av de största i Sverige och i motiveringen nämns både kärleken till familjen och den goda djurhållningen.

Bengt Nilsson, som driver den maskinstation som bär hans namn, var också nominerad till Årets Landsbygdsföretagare. Men han verkade inte särskilt nedslagen över att ha fallit precis på målsnöret. I stället framhöll han att det var en ära bara att få vara påtänkt för priset.