1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Upplagt för ett aktivt lov

Nu är de igång, årets sommarlovsaktiviteter i Tomelilla kommuns regi. Fram till den 7 augusti erbjuds alla lovlediga barn och ungdomar ett sommarlovsprogram med massor av spännande aktiviteter.
Det blev ingen invigningsfest i parken i år, men väl ett härligt program fyllt med kul sommarlovsaktiviteter.
Foto: Hannah Andersson

Eller vad sägs om dressincykling, strandhäng, LAN eller kreativt oljemåleri.

Turneringar blir det flera i sommar. Redan imorgon, 26 juni, arrangeras en biljardturnering på Soffta fritidsgård mellan klockan 13.00-19.00. Tisdagen den 30 juni byts biljardkön ut mot innebandyklubba när det blivit dags för sommarens innebandyturnering i Kastanjeskolans idrottshall. För lovlediga i mellanstadieåldern, som även är välkomna till volleybollturneringen den 7 juli eller brännbollsturnering den 14 juli som tar plats på konstgräsplanen vid Kastanjeskolan. Lag om max sju personer är välkomna att anmäla sig.

Torsdagen och fredagen, 2 och 3 juli, erbjuds bollintresserade mellan 10-18 år möjligheten att träna fotboll för proffsspelaren Darko Lukanovic på Konstgräsplanen vid Kastanjeskolan.

Den som ser fram emot en sommar i solen hälsas välkommen till strandhänget vid Ystad saltsjöbad fredagen den 10 juli.

Prova fiskelyckan, och tålamodet, när Soffta bjuder in till fiske i Snogeholmssjön den 28 och 29 juli. Ålder 10-18 år, föranmälan krävs.

Onsdagen den 5 augusti står stafflina redo i Kulturhusets bildverkstad. Deltagarna i workshopen får med färg och penslar prova på att måla fantasyinspirerade bilder. Ålder 8-12 år och målarrockar finns att låna.

Samma dag ges en kreativ workshop i oljemåleri för lovlediga i åldrarna 12-19 år. Föranmälan krävs senast 2 augusti till båda aktiviteterna.

Detta är bara ett urval av sommarlovsaktiviteterna som erbjuds, fullständigt program finns på Tomelilla kommuns hemsida. En del aktiviteter kräver föranmälan eftersom antalet platser är begränsat.