unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Upplagt för ett aktivt lov

Nu är de igång, årets sommarlovsaktiviteter i Tomelilla kommuns regi. Fram till den 7 augusti erbjuds alla lovlediga barn och ungdomar ett sommarlovsprogram med massor av spännande aktiviteter.
Det blev ingen invigningsfest i parken i år, men väl ett härligt program fyllt med kul sommarlovsaktiviteter.
Det blev ingen invigningsfest i parken i år, men väl ett härligt program fyllt med kul sommarlovsaktiviteter.
Foto: Hannah Andersson

Eller vad sägs om dressincykling, strandhäng, LAN eller kreativt oljemåleri.

Turneringar blir det flera i sommar. Redan imorgon, 26 juni, arrangeras en biljardturnering på Soffta fritidsgård mellan klockan 13.00-19.00. Tisdagen den 30 juni byts biljardkön ut mot innebandyklubba när det blivit dags för sommarens innebandyturnering i Kastanjeskolans idrottshall. För lovlediga i mellanstadieåldern, som även är välkomna till volleybollturneringen den 7 juli eller brännbollsturnering den 14 juli som tar plats på konstgräsplanen vid Kastanjeskolan. Lag om max sju personer är välkomna att anmäla sig.

Torsdagen och fredagen, 2 och 3 juli, erbjuds bollintresserade mellan 10-18 år möjligheten att träna fotboll för proffsspelaren Darko Lukanovic på Konstgräsplanen vid Kastanjeskolan.

Den som ser fram emot en sommar i solen hälsas välkommen till strandhänget vid Ystad saltsjöbad fredagen den 10 juli.

Prova fiskelyckan, och tålamodet, när Soffta bjuder in till fiske i Snogeholmssjön den 28 och 29 juli. Ålder 10-18 år, föranmälan krävs.

Onsdagen den 5 augusti står stafflina redo i Kulturhusets bildverkstad. Deltagarna i workshopen får med färg och penslar prova på att måla fantasyinspirerade bilder. Ålder 8-12 år och målarrockar finns att låna.

Samma dag ges en kreativ workshop i oljemåleri för lovlediga i åldrarna 12-19 år. Föranmälan krävs senast 2 augusti till båda aktiviteterna.

Detta är bara ett urval av sommarlovsaktiviteterna som erbjuds, fullständigt program finns på Tomelilla kommuns hemsida. En del aktiviteter kräver föranmälan eftersom antalet platser är begränsat.

Läs mer

Bland troll, pysslingar och jättar

Stenshuvud

Bland troll, pysslingar och jättar

Kiviks Museum guidar kring Stenshuvuds kulturhistoria och mytologi fredagen den 10 juli. Start utanför Naturum klockan 13.00. För både vuxna och barn från 7 år. Plats måste bokas i kontakt med museet. Vandringen sker på egen risk, även om guiden förmedlar tips om hur man skyddar sig från trolldom.

Hjälp fås genom app

Simrishamn

Hjälp fås genom app

Tomelilla kommun har sedan några månader använt appen Nyby för att koppla samman invånare som behöver hjälp med kvalificerade resurspersoner som vill bidra.

Vandra mellan hällristningarna

Simrishamn

Vandra mellan hällristningarna

Den guidade visningen av Yxornas häll och Stenkilsristningen som skulle ägt rum den 21 juni är inställd, men det går alldeles utmärkt att vandra Hällristningsleden på egen hand. Leden är cirka 1,5 km lång, fram och tillbaka, och markerad med korta rödmålade stolpar och pilar. En informationsfolder finns att tillgå på plats vid Yxornas häll.

Vill få bukt med krångel

Simrishamn

Vill få bukt med krångel

En del av invånarna och företagen i Tomelilla kommun tycker att det är onödigt krångligt att ha kontakt med Tomelilla kommun. För dem lanseras nu Krångelportalen.

Tomelilladagen ställs in

Tomelilla

Tomelilladagen ställs in

Tomelilladagen som skulle ägt rum den 23 maj ställs in. ”Vi har beslutat att ställa in på grund av de rådande omständigheterna med anledning av coronaviruset” låter Morgan Malmberg och Therese Bengtsson, Företagarna i Tomelilla, meddela.