unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Simrishamn
  2. Tomelilla
  3. Ystad
  4. E-tidning
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
Sportlov

Uteaktiviteter och digital workshop för lovlediga

Någon sportlovsguide lämnas inte ut på skolorna i år men det innebär inte att aktiviteterna helt uteblir. Bland andra Gunnarshögs gård och Tomelilla bibliotek bjuder in till kul och coronaanpassade sportlovsaktiviteter.
En av utmaningar i Gunnarshögs gårds Sportlovschallenge består i att ”doppa ena tån i Gyllebosjöns vatten”. Skulle sjön vara frusen när det blivit dags för sportlov går det lika bra att känna på isen med tårna lovar Anja Persson.
En av utmaningar i Gunnarshögs gårds Sportlovschallenge består i att ”doppa ena tån i Gyllebosjöns vatten”. Skulle sjön vara frusen när det blivit dags för sportlov går det lika bra att känna på isen med tårna lovar Anja Persson.
Foto: Hannah Andersson

Gunnarshögs gård provar ett helt nytt grepp när de bjuder in till en Sportlovschallenge. Idén bygger på att uppmuntra familjer att göra utflykter till de naturområdena som Gunnarshög tipsar om, och väl på plats låta barnen utföra den utmaning som tillhör platsen.

– Vår natur har fantastiskt mycket att erbjuda och därför vill vi utmana alla lovlediga i en Sportlovschallenge, berättar Anja Persson på Gunnarshögs gård utanför Hammenhög. Det var en kollega som kläckte idén och jag vet ju hur mycket min egen åttaåring älskar utmaningar! Så ta med familjen på utflykt under sportlovet och bestäm själva hur många av våra challenges ni vill göra.

Utmaningarna består exempelvis i att bygga en sandskulptur på Borrby strand, räkna alla fönstren på Christinehofs slott eller hitta de fem olika forsarna vid Hallamölla.

– Vi erbjuder totalt tio utmaningar. Gör du minst tre av dem och skickar in bilder eller filmer till info@gunnarshog.se senast söndag 28 februari så är du med i utlottningen av ett Triangia stormkök med gasolbrännare.

Mer om utmaningarna står att läsa på Facebookeventet med namnet ”Gunnarshögs SportlovsChallenge 2021” eller på Gunnarshögs gårds hemsida. Där finns också en karta till utflyktsmålen.

– Vi har försökt undvika de mest självklara naturområdena som exempelvis Stenshuvud, för dit hittar många ändå. Men vi lämnar även öppet för fri tolkning. Utmaningarna skulle kunna genomföras på andra platser än de vi förelår, det viktigaste är att man ger sig ut och upptäcker naturen!

Den 22, 23 och 24 februari erbjuder Gunnarshögs gård dessutom en fikakasse till försäljning, speciellt framtagen för sportlovsfirarna. Fikakassen innehåller pizzabullar, äppelmust, äpple, liten sötsak samt en överraskning till barnen som de får öppna efter utfört uppdrag. Fikakassen måste beställas senast dagen före.

Tomelilla bibliotek bjuder in till en livesänd digital Roblox-workshop i samarbete med ungdomarna på Hemkodat.
Tomelilla bibliotek bjuder in till en livesänd digital Roblox-workshop i samarbete med ungdomarna på Hemkodat.
Foto: Press

Även Tomelilla bibliotek bjuder in till en sportlovsaktivitet för barn från 11 år - en livesänd digital 2-dagarsworkshop i samarbete med ungdomarna på Hemkodat.

Deltagarna får lära sig att bygga egna banor i populära spelet Roblox. För att delta behövs en dator, internetuppkoppling, en Roblox-inloggning och Roblox studio (finns att ladda ner gratis på roblox.com/create). Workshopen äger rum den 23 februari klockan 13.00-15.00 samt den 24 februari klockan 10.00-12.00 och deltagarna ansluter sig till livestreamen på hemkodat.se/tomelilla.