unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Simrishamn
  2. Tomelilla
  3. Ystad
  4. E-tidning
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
Många ville delta på distans

Många ville delta på distans

Ystad. Ystads IF Friidrotts coronaanpassade variant av Nyårsloppet lockade så många som 357 deltagare. ”Nyårsloppet Tillsammans - På avstånd” genomfördes som ett Facebookevent för vilket deltagarna motionerade på hemmaplan och skickade in bild samt startavgift. Den insamlade slutsumman landade på 17 850 kronor och hälften skänks i vanlig ordning till Barncancerfonden.

Nyårsloppet på nytt sätt

Träning. Det blir inget nyårslopp i traditionell form i år, men Ystads IF Friidrott vill ändå ge sina trogna motionärer möjlighet att genomföra loppet och avrunda 2020 med rörelseglädje. Därför bjuder de in till ”Nyårsloppet Tillsammans - På avstånd”.
Nyårsloppet på nytt sätt

Minimarknad vid torget

Jul. Under tre dagar kommer Kerstin Påhlsson, tillsammans med Margareta Gerlach, att bjuda in till en minimarknad på temat jul mittemot Mariakyrkan i Ystad.
Minimarknad vid torget

Årets korvkrog redo för jul

Ystad. På Södra Kompaniet väntar bråda dagar för mathantverkarna Jonas Bergström, Sebastian Liljedahl och Linda Nylander. Om någon vecka går röken varm och produktionen av julens köttiga godsaker är i full gång.
Årets korvkrog redo för jul

De räcker ut en hjälpande hand i adventstid

Jul. I pandemins fotspår ser diakonimottagningen i Ystad Sövestadsbygdens församling ett stort behov av stöd, och gör sitt bästa för att möta det. I adventstid med såväl värmande julhälsningar som mättande julluncher.
De räcker ut en hjälpande hand i adventstid

Efter intensivt år väntar skrivlov för Andebark

Litteratur. ÖM träffade Annika Andebark så sent som i februari, strax före hennes romandebut, men mycket har hänt sedan dess. Annika har inte bara släppt ytterligare två böcker utan bland mycket annat arrangerat två digitala bokmässor och startat en resebyrå.
Efter intensivt år väntar skrivlov för Andebark

Ystad

Österlensmagasinet - Ystad
Kontakta redaktionen:

Tipsa oss

Du får gärna lämna ett nyhetstips till oss eller ge på förslag om vad vi bör skriva om.Hör av dig!
Högteknologiska metoder i nyöppnad skönhetssalong

Högteknologiska metoder i nyöppnad skönhetssalong

Ystad. Kosmetiska behandlingar med högteknologiska metoder blir allt vanligare. I nyöppnade salongen Tidlös Skönhet i Ystad använder sig Elinor Lundgren av ett brett spektra av metoder för att hjälpa sina kunder med olika hudproblem. Det är tekniker som ”HIFU”, ”fibroblast-terapi”, ”hyaluron filler pen” och inte minst laser - högteknologiska metoder, utan knivar eller sprutor.

Minimarknad i Cabinen

Jul. En coronaanpassad julmarknad i miniformat. Det är vad Kerstin Påhlsson erbjuder 29 november och 6 december i Surbrunnsparken.
Minimarknad i Cabinen

Ny design av återvunnet glas

Ystad. Konsthantverkarna i Ystad visar 14 november - 3 december utställningen ”Tre glastekniker” med Eva Bjurman i Jens Jacobsens hus. Eva Bjurman driver egen återbrukshytta mellan Sjöbo och Sövde där hon experimenterar med handdrivet glas. ”Jag utgår från flaskor och burkar som jag gör bruksföremål av, men på senare tid har jag även gjort lampor och börjat att klippa i det.”
Ny design av återvunnet glas

Om livets utmaningar och vägen tillbaka

Kultur. Idag är det premiär för ”En singeltants memoarer” med Gitte Pålsson på Viktoria i Malmö. Den 21 och 22 november kommer föreställningen till Scalabiografen i Ystad.
Om livets utmaningar och vägen tillbaka

Öppna hjärtat rustar för en säker julhandel

Butik. Med utökade öppettider, entrévärdar och handspritstationer har secondhandbutiken Öppna hjärtat i Ystad anpassat sig efter den rådande covid-19-situationen.
Öppna hjärtat rustar för en säker julhandel

Komisk familjeföreställning

Ystad. Ystads Riksteaterförening bjuder in till familjeföreställningen ”Kära Nån!” den 15 november klockan 13.00 på Ystad teaters scen.
Komisk familjeföreställning

Hitta drömjobbet

Läskigaste huset i byn

Läskigaste huset i byn

Halloween. Familjen Linders Söderberg älskar Halloween. Sista veckan i oktober varje år förvandlar de sitt trevliga hus på Plutonvägen 7 till en spökvilla som bara de allra modigaste vågar besöka.

Sanna Töringe ger en smak av livet i Italien

Ny bok. I många år har Sanna Töringe tagit de italienska smakerna och vyerna till Sverige och knutit sina två hemländer närmare varandra. I sin aktuella bok bjuder hon på både nya recept och berättelsen om hur hon skapade sitt drömhem ur en ruin på en tisteltäckt kulle.
Sanna Töringe ger en smak av livet i Italien

Spökgarn och Rescue Ocean

Ystad. Våra hav är fulla med förlorade fiskeredskap, så kallade spökgarn. De utgör ett stort problem för sjöfågel, fiskar och sälar. Patrik Juhlin från Pdyk berättar fängslande om hav, vrak och arbetet med att bärga spökgarn. På Ystads stadsbibliotek den 28 oktober klockan 19.00. Fri entré. Gratisbiljetter hämtas på biblioteket.
Spökgarn och Rescue Ocean

Kul på stadsbiblioteket

Ystad. Magiska onsdagar, Torsdagsklubben testar och Fredagsmys limited edition. Ystads Stadsbibliotek erbjuder ett litet, men naggande gott, utbud av aktiviteter för barn och unga i höst.
Kul på stadsbiblioteket

Rymdrytmik med Pax och Karin

Ystad. Den 25 oktober klockan 13 bjuder Ystads riksteaterförening in till barnteater på Ystad teaters scen. Rytmikprofessor Karin hittar plötsligt en märklig manick - en X5260! Då kommer den tokiga, klantiga och muffinsälskande rymdvarelse Pax från Ypsagon instörtande. Hon letar efter en viktig del till sitt rymdskepp. Biljett förbokas.
Rymdrytmik med Pax och Karin

House of Success öppnar nytt showroom

Satsning. med målet att fortsätta utveckla sin plattform för framgång.
House of Success öppnar nytt showroom

Krönikörer

Hitta företag och tjänster