unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Simrishamn
  2. Tomelilla
  3. Ystad
  4. E-tidning
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!

Årets korvkrog redo för jul

På Södra Kompaniet väntar bråda dagar för mathantverkarna Jonas Bergström, Sebastian Liljedahl och Linda Nylander. Om någon vecka går röken varm och produktionen av julens köttiga godsaker är i full gång.
Jonas Bergström, Linda Nylander och Sebastian Liljedahl på Södra Kompaniet har inför julen laddat upp med såväl klassiker som en del nyheter på charkfronten.
Jonas Bergström, Linda Nylander och Sebastian Liljedahl på Södra Kompaniet har inför julen laddat upp med såväl klassiker som en del nyheter på charkfronten.
Foto: Fredrik Ekblad

– Det är väl lugnet före stormen just nu, men snart drar det igång ordentligt, säger Jonas Bergström, som ändå verkar ta årets mest hektiska tid med ro.

– Vi börjar väl bli lite rutinerade nu, efter fem år, säger han och skrattar.

Södra Kompaniet har butik och servering i Hagestadborg och driver även Strandkompaniet i Löderups strandbad. Om våren var osäker och knackig, var sommaren och hösten desto bättre.

– Det är framför allt serveringen som har ökat, nästan fördubblats jämfört med i fjol. Det har varit en utmaning, inte minst med tanke på pandemin, säger Jonas.

När de nya, hårdare restriktionerna nyligen infördes valde man att stänga serveringen i Hagestadborg och fokuserar istället på butiken och take away inför jul.

På hemsidan finns beställningslistor på allt som företaget producerar. Utöver julskinka på utegris, egenkryddade prinskorvar och köttbullar, har man i år satsat lite mer på sill. Södra Kompaniet är trogna sitt bassortiment, men gillar även att experimentera och ta fram nya produkter.

En nyhet bland charkprodukterna är en ölkorv med smak av chili och ramslök. Man har även tagit fram en vildsvinskorv kryddad med ingefära och kryddpeppar.

Tidigare i år fick Södra Kompaniet utmärkelsen Årets Korvkrog på korvfestivalen i Stockholm. Även om trion i Hagestadborg inte själva kunde närvara vid prisutdelningen, utan fick skicka delägarna, bland annat komikern Johan Glans, var det en fjäder i hatten.

– Det är verkligen jättekul. Det är ett erkännande för allt det jobb som vi lägger ner, säger Jonas Bergström.