GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Konst

Ett skapande som växer

I påsk finns Kate Follox målningar att se, inte bara på Ystads camping där hon ställer ut för sjunde året, utan även på nyöppnade LivsVärket i Tomelilla och, genom initiativet Konst i Ystad, i skyltfönstret hos Preem.
Kate Follox ställer i påsk ut på Ystads camping, hos LivsVärket i Tomelilla och, genom initiativet Konst i Ystad, i skyltfönstret på Preem.
Kate Follox ställer i påsk ut på Ystads camping, hos LivsVärket i Tomelilla och, genom initiativet Konst i Ystad, i skyltfönstret på Preem.
Foto: Privat

Skapandet har följt Kate Follox genom livet, i hennes yrkesroll som visual merchandiser men även på fritiden - hemma i ateljén med penseln i hand.

– Jag har alltid målat! Jag började måla fiskar och fåglar och de lever fortfarande kvar, men i nya tappningar, berättar Kate.

Sedan några år tillbaka är barn i rörelse ett återkommande motiv, av den enkla anledningen att Kates sex barnbarn spelar en viktig roll i hennes liv.

– De är en fantastisk inspirationskälla.

Formatet har växt med åren.

– Jag kommer på mig själv med att måla större och större, jag tycker om att skapa stort!

Kate beskriver sin konst som ”en personlig skildring, med stor lust till skapandet och med målet att sprida glädje”.

Hon målar akryl på duk, inte sällan med förgyllda detaljer. Känslan är oftast ljus och lättsam.

– Jag är en positiv person och det återspeglas i mina målningar.

Kate skapar även i lera.

– På Ystads camping ställer jag även ut min keramik.

Utställningen på Ystads camping visas långfredag till och med annandagen, den 2-5 april klockan 11-16, i campingens samlingsrum. Besökarantalet i lokalen begränsas enligt gällande restriktioner. Privat visning av utställningen kan bokas i kontakt med Kate.

– Jag ställer även ut några tavlor på nyöppnade LivsVärket i Tomelilla under påsken och deltar också i ”Konst i Ystad” med tavlor i skyltfönstret på Preem-macken, avslutar Kate.