GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Skönhet

Högteknologiska metoder i nyöppnad skönhetssalong

Kosmetiska behandlingar med högteknologiska metoder blir allt vanligare. I nyöppnade salongen Tidlös Skönhet i Ystad använder sig Elinor Lundgren av ett brett spektra av metoder för att hjälpa sina kunder med olika hudproblem. Det är tekniker som ”HIFU”, ”fibroblast-terapi”, ”hyaluron filler pen” och inte minst laser - högteknologiska metoder, utan knivar eller sprutor.
Hedeskoga • Publicerad 26 november 2020
Elinor Lundgren på nystartade salongen Tidlös Skönhet erbjuder bland annat behandlingar med laser. Annie Abrahamsson har bokat tid för en ansiktsbehandling.
Elinor Lundgren på nystartade salongen Tidlös Skönhet erbjuder bland annat behandlingar med laser. Annie Abrahamsson har bokat tid för en ansiktsbehandling.

När Elinor Lundgren stod i startgroparna att öppna egen skönhetssalong fanns bland annat lasern högt på önskelistan.

Lasern som behandlingsmetod slog igenom på 90-talet, men det var under 2000-talet som tekniken förfinades och behandlingarna blev snabbare och säkrare.

- Det är en stor investering, men användningsområdet är väldigt brett, säger Elinor och ger några exempel. Som att reducera fettdepåer, strama upp hud och ta bort rynkor, ärr och acne.

En av dagens första kunder är Annie Abrahamsson som har bokat tid för ansiktsbehandling och hårborttagning med laser.

Elinor börjar med att rengöra hennes hud och applicerar sedan en klar gel, jämnt fördelat över ansiktet.

– Det är för att vägleda ljuset rätt, förklarar Elinor.

Vid behandling med laser använder man prismor som påverkar laserns våglängd och det ger de olika effekterna som kunden önskar uppnå, allt från hårborttagning till huduppljusning.

Pulserna är intensiva och blixtrar till i rött, och både Elinor och Annie har på sig speciella skyddsglasögon.

Tidiga lasrar kunde ge en brännande smärta i huden, men utrustningen har förbättrats väsentligt under senare år.

– Den här lasern har en kraftig inbyggd kylfunktion som minskar eventuellt obehag vid behandlingen, berättar Elinor.

Att laserbehandlingar blivit så populära på senare tid är inte så konstigt, menar hon.

- Det är en enkel och effektiv behandling, som ger ett snabbt resultat. Dessutom är den skonsam, då ingenting sticks in i huden, det är bara välgörande ljus.

Efter en halvtimme är behandlingen klar och Annie är nöjd med resultatet.

– Det känns bra, det gjorde inte alls ont. Det ska bli väldigt kul att se förändringen, säger hon.

Innan Annie går hem, bokas ett återbesök in.

Vilken är den mest vanliga behandlingen du gör?

– Det som 90 procent av kunderna frågar om är RCM/HIFU. Det är en toppenbehandling som går ut på strama upp huden med HIFU-teknik. Den låter mig trolla bort slapp, rynkig hud och reducera fettdepåer, till exempel en dubbelhaka eller ”hamsterpåsar” med ultraljud. Och, ja, det låter som trolleri, men det är sant. Det är fullt möjligt. Till och med i lilla medeltida Ystad - tekniken är fantastisk, inte sant?

Fredrik EkbladSkicka e-post
Så här jobbar osterlenmagasinet med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.